• Почетна
  • СВЕТ
  • Пуси Рајот је напад на византијски модел Русије
Прочитај ми чланак

Пуси Рајот је напад на византијски модел Русије

0

Александар Гељејевич Дугин, један од најистакнутијих руских филозофа и лидер Међународног евроазијског покрета, у интервјуу за медијску кућу russia.ru, рекао је да је пројекат Пуси Рајот несумњиво део информационог рата који се води против Русије.

Он је подсетио на речи руског патријарха Кирила који је при свом устоличењу рекао да је најважније да Русија следи византијски модел који представља јединство духовног и земаљског и нагласио да је Пуси Рајот као пројекат управо удар на тај византијски модел Русије који у руском друштву живи већ вековима.

Александар Дугин је рекао да западна машинерија и центри моћи покушавају да направе изокренуту слику и сопствену поделу на добре и лоше момке, где се активисткиње Пуси Рајот представљају као невине жртве и борци за правду, док се при томе изоставља чињеница да је реч о активисткињама и особама које су пример неморала, нељудскости и изопачености, а лошим момцима се представљају руски патријарх и Путин који је оличење државне вертикале и тог византијског модела управљања.

 „Не смемо заборавити да у овоме нема ништа наивно. Они желе Русију да поразе, да нас поробе, да нас униште и избришу са лица земље.“, рекао је Дугин и додао да уколико би се десило да руске власти попусте пред огромним притиском страних, првенствено, западних медија, онда би овакав вид протестовања, који је по својој природи богохулан и ненормалан, постао свакодневница у Русији и то би био крах за руско друштво.

Дугин је кроз разговор активисткиње Пуси Рајот назвао „порно-хулиганкама“ и подсетио и на сексуалне оргије у којима је Надежда Толоконикова, једна од чланица Пуси Рајот, учествовала у осмом месецу трудноће у виду протеста против Медведева, а скренуо је пажњу и на Обаму који покушава да се кроз све ово наметне као некакав промотер правде и заступник људских права, док тај исти Обама широм света паралелно подржава насилничке ратове и најављује нове.

„Са једне стране имате те изопачене активисткиње са Обамом који се представљају као ново добро, нова демократија, светлост, правда и истина која се бори против сила зла, а силе зла су наводно Црква, Христ, наша хиљадугодишња историја…“, објашњава Дугин.

Дугин је рекао да је цела ствар од почетка до краја крајње бесмислена, као и да је све ово већ кроз историју виђено милион пута.

„Запад је уништио своје царство, своју религију, своју традицију и сада би да уништи и остатак света и да се обрачуна са остатком света.“, каже Дугин.

Он је изразио свест и о томе да је већина тих невладиних организација које предводе анти-Путиновски фронт под контролом америчког амбасадора у Москви, Мајкл МекФола, као и да целу ствар пажљиво планирају обавештајне службе попут МИ6 и ЦИА.

„Циљ ових информационих ратова је да се раслаби руско друштво, морал руског народа, разруши духовно стање руског народа и да се овакви обрасци дивљаштва наметну као свакодневница и нормална појава. Све је то веома опасно.“, рекао је Дугин.

 

(Евроазија Србија)