• Почетна
  • СВЕТ
  • Покрет „Фемен“ у Паризу позвао муслиманске жене да се скину
Прочитај ми чланак

Покрет „Фемен“ у Паризу позвао муслиманске жене да се скину

0

Обнажене активисткиње украјинског феминистичког покрета Фемен продефиловале су по муслиманском кварту у Паризу поводом отварања канцеларије покрета у Француској, објавили су данас руски медији.

Дефиле је организован под слоганом „Французи, скините се“, а за обезбијеђење је ангажова велики број полицијских службеника.

„Налазимо се у једном од најопаснијих квартова у Паризу, гђе живе радикални исламисти. То није у супротности са стратегијом покрета Фемен, никада нисмо тражиле лакши пут“, изјавила је Ина Шевченко, припадница покрета Фемен која је љетос пребјегла у Франуцску .

Она је додала да ће девојке полунаге редовно дефиловати улицама Париза и да ће то чинити Украјинке, али и Францускиње.

Активисткиње су позвале муслиманске жене да се скину.

Покрет Фемен планира да, ускоро, отвори представништва у Њујорку, Монтреалу и Сао Паолу. Касније би требало да буде основана филијала покрета у Израелу.

Основан 2008. године, покрет је постао познат 2010. године по протестима разголићених активисткиња у Русији, Украјини и Великој Британији. 

Феминистички покрет још није званично регистрован у Украјини, земљи поријекла чланица овог покрета. Фемен је 15. септембра регистрован у Француској.

 

(Срна)