Прочитај ми чланак

Нацисти поново марширају Немачком

0

Немачка неонацистичка група организовала је масовно окупљање које у свему подсећа на нацистичке маршеве смрти из Хитлеровог времена.
Црна одећа, бакље и марширање стројевим кораком језиво подсећају на сличне призоре на немачким улицама у освит Другог светског рата.

На стотине демонстраната обучених у црно са белим маскама на лицима шетало је улицама Бауцена, града у Немачкој, носећи у рукама упаљене бакље и транспаренте са екстремним националистичким порукама.

Марш је умногоме личио на ноћне маршеве које су у Трећем рајху СС-одреди у Хитлерову част.

Једна од порука на транспаренту гласила је “Учините свој кратки живот бесмртним”, или “Нека они што долазе не забораве да сте ви били Немци”.

Др Хајо Функе, професор из Берлина објашњава да је тактика “Бесмртника” осмишљена да привуче младу популацију на своју страну. Према писању листа “Ди цајт”, ова група користи старомодну реч “фолкстод”, чији је циљ да подсети симпатизере на време нацизма, као и на „суноврат“ Немаца и Немачке у демократији.

Полиција је претресла више од десетине домова познатих неонациста, у покушају да пронађе главне вође групе, која је почетком лета законом забрањена.

 Види: Нацисти марширају Немачком

(Блиц)

 

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!