• Почетна
  • СВЕТ
  • Контрола временских услова се користи као оружје!
Прочитај ми чланак

Контрола временских услова се користи као оружје!

0

geoinzinjering-kemtrejl-PD

Килиматолог са Ратгерс универзитета, Алан Робок, навео је да је ЦИА унајмила његов департман у Њу Џерсију како би контролисала климатске услове других нација. Он је такође навео да су га питали да ли ће други знати да они контролишу њихове климатске услове, на шта им је рекао да било каква већа манипулација временским условима може да се детектује.

ЦИА је очигледно прилично заинтересована за мењање временских услова, а Робок је потврдио гласине да је ова агенција финансирала недавна истраживања о геоинжењерингу. Међутим, много држава данас има способности да модификује временске услове. Коришћење временских услова као оружја није нов концепт, а има чак и неколико примера у прошлости када су временски услови изманипулисани у рату.

Робок је навео пример примене геоинжењеринга у Вијетнаму где су амерички авиони у периоду од 5 година засејавали облаке који су касније изазивали дуже кише и продужавали сезоне монсуна. САД су такође користиле засејавање облака против Кубе како би упропастиле производњу шећера, а и британска војска је спроводила експерименте са геоинжењерингом почетком педесетих година 20. века.

Британци су након Другог светског рата спроводили експеримент засејавања облака под називом „Операција Кумулус“ близу енглеског округа Северни Девон. У том периоду је за кратко време пало јако пуно кише, изазвавши хаос у околној области. Настао је потоп током којег је за 24 сата пало кише колико иначе падне за месец дана. Том приликом је страдало 35 Британаца.

На ове експерименте који се спроводе већ деценијама се троше милијарде долара. На пример, у установу ХААРП на Аљасци је уложено на стотине милиона долара. Ова установа може да мења временске услове пренапајањем јоносфере.

Извор: Правда