Прочитај ми чланак

Трамп за повратак метода симулације дављења

0

tramp 3

Амерички милијардер и један од могућих кандидата републиканаца за председничке изборе у САД Доналд Трамп заложио се за повратак симулације дављење, метода испитивања који је окарактерисан као тортура.

Трамп је рекао да ће „сигурно“ вратити ту контроверзну праксу ако постане председник, оценивши да џихадисти Исламске државе чине „много гнуснија дела“, преноси АФП.

Симулација дављења се састоји од стављања мокре крпе на нос и уста затвореника како би остао без даха и имао осећај да се дави.

Ту праксу је користила администрација републиканског председника Џорџа Буша после терористичких напада 11. септембра 2001. године током испитивања затвореника осумњичених за тероризам.

„Мислим да је симулација дављења ‘дечија песмица’ у односу на оно што ми трпимо“, рекао је Трамп, наводџихадисти у августу 2014. године на видео-снимку уживо одсекли главу.

Трамп је поновио став да се противи доласку избеглица у САД, сматрајући да би требало да сви буду под строгим надзором „јер се не зна да ли можда неко од њих припадник Исламске државе“.

 

RTS