Прочитај ми чланак

МИГРАНТИ-НАПАСНИЦИ ИЗ КЕЛНА: Не можете нам ништа, Меркелова нас је звала!

0

Angela-Merkel-migranti-620x350

Немачки органи реда били су потпуно беспомоћни током масовних напада у Келну јер се никада раније нису суочили са сличним непоштовањем и тако насилним понашањем, преноси немачки лист Билд.

Мигранти који су учествовали у масовним нападима на жене у Келну у новогодишњој ноћи, демонстративно су поцепали пасоше, тврдећи да полиција нема право да их хапси јер су у Немачку дошли на позив Ангеле Меркел, наведено је у извештају који је објавио Билд.

Како наводи лист, извештај у којем се детаљно описује шта се заиста догодило на тргу испред Келнске катедрале и у здању градске железничке станице, пример је апсолутне немоћи полиције.

Преступници који су се окупили на тргу испред Келнске катедрале, превасходно мигранти, били су под дејством алкохола и наркотика, бацили су мноштво петарди, бацали су флаше, отимали ташне и новчанике, нападали жене, пише у извештају.

Проценивши ситуацију, полиција је одлучила да евакуише људе с трга јер је „хаос“ могао да се заврши жртвама. Преступници су се потом разделили у групе и наставили да нападају људе у разним деловима града.

Како се наглашава у извештају, мигранти су осиливши се показали крајње непоштовање према органима реда. Преступници су на очиглед полиције цепали лична документа, изјављујући да ће „сутра добити нове“.

„Ја сам из Сирије, морате да будете пријатељски настројени према мени! Овде ме је позвала Меркелова“, речи су једног од ухапшених које се наводе у извештају.

Келнска полиција је у уторак саопштила да је добила око 90 позива жена које су у новогодишњој ноћи сексуално узнемиравали мушкарци „афричке и арапске спољашњости“.

Извор: rs.sputniknews.com