• Почетна
  • СВЕТ
  • БАШАР АЛ АСАД: У Паризу се десило оно што у Сирији траје већ ПЕТ година!
Прочитај ми чланак

БАШАР АЛ АСАД: У Паризу се десило оно што у Сирији траје већ ПЕТ година!

0

asad

Асад је тада позвао Париз да „промени своју политику према Сирији“ и „прекине да пружа уточиште терористичким групама“.

Председник Сирије Башар ал-Асад изразио је данас саучешће француским посланицима због терористичких аката у Паризу, указујући да се то исто дешава већ пет година на територији Сирије.

У Француској се јуче десило оно што се дешава у Сирији већ пет година – навео је Асад на сусрету са француским посланицима у Сирији а преноси радио “Европа1″.

У седам рејона Париза јуче се догодило неколико напада и експлозија у којима је по последњим подацима погинуло најмање 128 а рањено близу 200 људи.

Сусрет француских парламентараца са Асадом одржан је у оквиру њихове посете Сирији, током које је планиран и сусрет са шефом дипломатије Валидом Муалемом и посланицима сиријског парламента, рекао је агенцији Спутњик посланик доњег дома француског парламента Тијери Маријани.

ТАСС је пренео да је Асад 28. октобра примио у Дамаску парламентарну делегацију са послаником Хришћанско-демократске партије Жаном Фредериком Пуасоном на челу.
Асад је тада позвао Париз да “промени своју политику према Сирији” и “прекине да пружа уточиште терористичким групама”.

Француске друштвене организације, пре свега, парламент, треба да играју важну улогу у корекцији политике владе своје земље како би она била у корист безбедности и стабилнбости на Блиском Истоку, што ће, на крају, послужити интересима самог француског народа – рекао је Асад. а преноси ТАСС.
Фото: Тањуг/АП

Извор: Тањуг