Прочитај ми чланак

Звездиних пет тандема – 14 голова!

0

sp-Arauho_620x0

(Вечерње новости)

Тренер Славиша Стојановић наставио лутање за идеалним штоперским паром. Јован Крнета и Мигел Араухо оставили добар утисак, Новак Мартиновић још увек повређен.

Лутања Славише Стојановића у потрази за идеалним штоперским паром настављено је и претходног викенда. Словенац на клупи Црвене звезде први пут је заједно извео Јована Крнету и Мигела Арауха, који су пети тандем централних дефанзиваца на 14 утакмица ове сезоне. Упркос примљеном голу од Новог Пазара и неколико мањих пропуста, утисак који су оставила двојица дефанзиваца може се оценити као позитива.

– Клинци су одрадили одличан посао и само нека наставе тако. За целу екипу би било добро да се устали тандем који може што боље да одговори захтевима – истакао је Милијаш, не заборављајући да спомене и квалитет младог Дарка Лазића.

Дебитант Араухо (19) и две године старији Крнета су показали да заслужују шансу у континуитету, бар као што су је до сада добијали Крнета и Лазић, односно Лазић и Мартиновић. Али куриозитет је да, гледајући само статистичке податке, Звезда најбољи биланс има с Мартиновићем и Омегом?! Њих двојица су заједно одиграли 187 минута на три меча и примили само један, али кобан гол од Чукаричког – у 17. секунди. У остала два меча, мрежа се није тресла уз гол-разлику 8:0.

Најчешће су играли Крнета и Лазић, с којима је Звезда примила шест голова на исто толико мечева и забележила три победе, реми и два пораза. Искусни Мартиновић и 19-годишњи Лазић играли су у пару пет пута, а Бајковић је исто толико пута савладан на тим мечевима, уз врло лош скор од само једне победе, два ремија и два пораза. Занимљиво, Мартиновић и Крнета, иако имају по осам мечева, ниједном нису играли заједно?!

Тандем Крнета – Омега упарен је само једном, током 83 минута против Чукаричког, када млађи није могао да „покрпи“ све што је изгрешио старији и те ноћи очајни Либеријац. Коначно, шансу су добили Крнета и дуго чекани Араухо, којег је спортски директор Стојадиновић довео као Звездин капитал за будућност, али је тренер Стојановић два и по месеца оклевао да му укаже шансу. После првих 90 минута, има разлога за задовољство, јер је Перуанац показао завидну технику, постављање, мекан и прецизан пас… Али и опасност у виду неискуства…

– Араухо је играо солидно, али сачекајмо неко време за доношење закључака. Био је сигуран и није грешио, с тим да је два пута ишао у ризичан дриблинг и губио лопту, што добри нападачи кажњавају. То мора да сведе на минимум – упозорава Стојановић.

Крнета и Араухо ће по свему судећи играти и у суботу у Нишу.