• Почетна
  • СПОРТ
  • Звездине легенде: Партизан хоће уз помоћ политичара да угаси Звезду!
Прочитај ми чланак

Звездине легенде: Партизан хоће уз помоћ политичара да угаси Звезду!

0

Kule Aćimović(Блиц)
Звездине легенде о повлашћеном статусу црно-белих: Узели би нам и евро-титулу!

Ветерани Фудбалског клуба Црвена звезда су у пуној мери стали иза изјава Драгослава Шекуларца “Блицу” да је држава маћехински третирала црвено-беле и да је вечити ривал протежиран са највиших нивоа. Популарни Шеки је очигледно рекао оно што већина њих мисли.

– Није тајна да је Партизан већ дуго миљеник државе и верујем да је јавност тога свесна – каже у изјави за “Блиц” Јован – Куле Аћимовић и наставља:

– Драго ми је да се о томе проговорило. Потпуно је очигледно да је Партизан доминирао у свим спортовима, а то је могуће само на тај начин. Међутим, оно што брине је то да Партизан поред потребе за доминацијом има очигледну жељу да угаси Звезду и та идеја није ментално најздравија.

Мислим да су то покушали и у кошарци, ватерполу, рукомету, а и у фудбалу. Очигледна је њихова намера да се у сваком иступу Звезда минимизира. Посебно ме је погодила недавна изјава Жарка Зечевића да би практично Партизан био шампион Европе да није било случаја Шајбер. Па он потпуно негира највећи успех српског спорта – резигниран је Аћимовић.
 

SesticШестић: Нестаће пола лиге

Милош Шестић је упозорио да од Звезде зависе многи клубови.

– Видим да је постојала жеља да Звезда нестане. Али онда ће нестати пола лиге. Никоме протекција није потребна. Најбоље је да се све реши на терену, али када се сетим како је све на терену “решавано” пре три године, када се у дербију одлучивало у титули, забринут сам.

Ако сада дођемо у сличну ситуацију, морамо да учинимо све да меч прође без замерки било ког клуба и да суђење заиста буде на врхунском нивоу – рекао је Шестић за “Блиц”.

Легенда црвено-белих сматра да је вечити ривал фаворизован и у спортским структурама.

– Политичари су имали ту жељу и онда је Партизан лако улазио у спортске форуме. Погледајте само заступљеност људи из Партизана и из Звезде у тим телима, велики је диспаритет. Да се разумемо, политичари су у овој држави увек имали утицаја у спорту, али је било битно како ће нас клубови репрезентовати у Европи и свету, колико ће публике привући и наравно здрав ривалитет.

Сада су тезе потпуно замењене па је секундарни циљ важнији од примарног. Битно је бити испред Звезде, а све остало је мање важно. Звезди је неупоредиво теже да дође до спортских резултата тамо где се они прошетају – закључио је Аћимовић.

Капитен Звездине шампионске генерације, Стеван – Дика Стојановић, такође још сматра да је клуб са “Маракане” запостављен.

– Бићу искрен, посвећеност политичара који навијају за Партизан свом клубу је била знатно већа него оних који навијају за Звезду нама. Али и сада када један утицајан човек покушава да нам помогне, а буквално сви остали не крију да су црно-бели, испада како ми имамо помоћ државе. Верујем да је то замена теза.

Сем тога, погледајте колико председника, да тако кажем, мањих клубова не крије да подржава нашег великог ривала. А сви су они на челу клубова који припадају целом друштву. Међутим, не либе се да одаберу страну.

Плашим се да сада не буде закулисних радњи када нам је првенство поново занимљиво. Звезда не тражи ништа што јој не припада, као што није тражила ни на минус 11, само да терен буде мерило, па ко на крају буде бољи, нека слави – каже Стојановић за “Блиц”.