Прочитај ми чланак

Звездин Балотели погодио минут пре краја!

0

dauda(Блиц)

Фудбалери Смедерева дочекали су  Црвену звезду у 22. колу Јелен суперлиге са новим тренером Љубомиром Ристовским, који ипак неће моћи још да води тим са клупе због проблема са лиценцом, док ће његовом колеги Рикарду Са Пинту ово бити премијерно гостовање после два узастопна тријумфа на Маракани.

Стартери Смедерева били су Живковић, Божовић, Робертс, Благојевић, Ристић, Осман, Миљковић, Атанацковић, Чукић, Радосављевић и Сикимић.

Звездину једанаесторку чинили су Бајковић, Вешовић, Микић, Спајић, Младеновић, Гаридо, Мијаиловић, Лазовић, Милијаш, Милуновић и Дауда.

Због проблема са папирологијом Ристевског, домаћи тим са клупе води помоћник Срђан Траиловић. Меч има и хуманитарни карактер, пошто су навијачи имали прилику да донирају новац за операцију Марије Милутинов.

У уводних пет минута није било прилика, тек тада је Звезда изборила корнер, после кога је Мијаиловић пробао да упути шут главом, Младеновић је гађао потом блок, а нову одбијену лопту Милијаш је послао на трибине.

После тога, већ је извршена измена после пеха за Смедеревце. Повредио се Атанацковић, а заменио га је Милосављевић. У 14. минуту Звезда је озбиљно припретила преко Дауде, кога је одличним додавањем Милуновић избацио „1 на 1“, али је из прве Нигеријац послао лопту по земљи тик уз стативу.

У новој шанси нашао се неочекивано Микић, који је ушао у средину шеснаестерца и испратио центаршут Милијаша, али шут главом одбранио је Живковић. Смедерево није имало конкретнијих напада, Спајић је интервенисао у две ситуације, затим и Мијаиловић и Гаридо.

Темпо је у потпуности опао у наставку полувремена, Звезда је имала полуприлике из прекида, а виђена је и једна спорна ситуација, када су домаћини оправдано тражили једанаестерац. После центаршута, Спајић је у неприродном положају испруженом руком спречио даљи лет лопте, али није било најстроже казне.

У првом делу игре, Смедеревци нису упутили ниједан ударац ка Бајковићу, Живковић је само два пута спречавао шут, а Звезда је после иницијативе у првих 20-ак минута успорила темпо игре.

Тренер гостију Са Пинту је у паузу оставио у свлачионици младог Срђана Мијаиловића, а на терен послао Кадуа који је добио задатак да креира игру. И покренуо је бразилски везиста црвено-беле, Милуновић је био кратак на један његов центаршут, а најбољу прилику да их доведе у вођство имао је Дауда у 55. минуту када је главом тукао у десни угао, али се истакао голман Живковић.

Два минута касније Смедерево је остало са играчем мање. После гужве на левој страни Драган Радосављевић је с леђа грубо, без потребе на земљу бацио Кадуа и због тога зарадио црвени картон. Осетио је Са Пинту да је време за још већу офанзиву, па је у 60. минуту Мудрински заменио Гарида.

Звезда све време напада, али иако има бројчану предност поприлично се мучи, док су Смедеревци одлично затворили све прилазе голу, па се покушаји српског вицешампиона своде на неубедљиве центаршутеве са бока. Са Пинту је одлучио да последњих 15-так минута игра са три шпица и у ватру је убацио младог Стефана Михајловића, а на клупу је отишао Милуновић.

Син бившег нападача Бајерна и југословенског репрезентативца Радмила Михајловића имао је одлично прилику само што је крочио на терен, ушао је у средину са десне стране и снажно гађао левом ногом у ближи угао, али је Живковић био на месту.

Најбољу шансу у другом полувремену имали су црвено-бели у 81. минуту када је Лазовић пробио по левој страни и нашао Дауду који је са 10 метара уздрмао пречку, а у наставку акције се Мудрински спетљао на петерцу па је остало 0:0.

Када се чинило да ће „оклопници“ издржати до краја и освојити вредан бод, поклекли су у 89. минуту. Милијаш је извео прекид са десне стране, послао лопту у високом луку на другу стативу, а тамо је утрчао Дауда и главом коначно проследио лопту у мрежу за 1:0.