Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА ЗВАЛА ЛАЗАРА МАРКОВИЋА: Одлука бившег Партизановца шок за многе

0

Све понуде је одбио и жели само у загребачки Динамо

Веровали или не, Црвена звезда је била на прагу да ангажује бившег фудбалера Партизана Лазара Марковића, међутим, некадашњи репрезентативац је одлучио да појача Динамо из Загреба.

Фотографија пренета са веб портала Фудбалског савеза Србије

Српски фудбалер Лазар Марковић (25) на прагу је преласка у Динамо из Загреба, преноси хрватски „Вечерњи лист“.

Да ће некадашњи српски репрезентативац заиграти у Хрватској спекулисало се прошле недеље, али је тада све било далеко од реализације. Ипак, сада је потврђено да је Динамо озбиљан у намери да ангажује бившег фудбалера Партизана, јер га желе и тренер Ненад Бјелица и спортски директор Зоран Мамић.

Марковић је наводно одбио и Црвену звезду и неке турске и кинеске клубове, јер жели управо у Загребу да оживи своју каријеру која стагнира годинама.

Уколико дође до реализације трансфера, Марковић ће зарађивати 800.000 евра годишње, јер је слободан играч и дошао би без обештећења. Марковић је, пише „Вечерњи лист“, играч по Бјеличином укусу, а Мамић сматра да је Србин бољи од свих Динамових фудбалера, не рачунајући највећу звезду, Шпанца Данија Олма (21), који је на излазним вратима.

Управо од његовог потенцијалног одласка зависи и да ли ће Лазар доћи, а како наводи познати хрватски дневни лист, наш фудбалер се распитивао о Динаму, пре свега код сународника Комнена Андрића (24), који је у редовима шампиона државе од јануара.

Марковић је тренутно слободан играч након још једне неуспеле епизоде у Фуламу, у који је дошао зимус из Ливерпула без обештећења. Из Партизана је отишао у Бенфику лета 2013, годину дана касније у Ливерпул, а потом је имао неуспеле епизоде на позајмицама у Фенербахчеу, Спортингу, Халу и Андерлехту.