Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА У ЛИГИ ШАМПИОНА! Погледајте голове (ВИДЕО)

0

Црвена звезда је успела да се другу годину заредом пласира у групну фазу Лиге шампиона.

Гол је у 60. минуту постигао Вукановић. Марин је започео акцију, Родић је са леве стране центрирао, а Вукановић на петерцу надскочио чувара и главом послао лопту у мрежу.

Погледајте како је изгледао гол којим је Звезда повела

У 82. минуту дошло је до изједначења, када је Бен несмотрено постигао аутогол. И тренутни резултат одговара Црвеној звезди.

После 2:2 у Швајцарској, резултат на Маракани 1:1 одвео је црвено-беле у најелитније такмичење.

Меч није био посебно атрактиван, али велики мечеви често то нису.  Швајцарци су „стисли“ Звезду на почетку, а три домаћа дефанзивца за 20 минута добила жуте картоне.

Изабраници Владана Милојевића су јуначки издржали налете тима из Берна и пред крцатим трибинама стадиона „Рајко Митић“ остварили жељени резултат.

У стартној постави није било очекиваног Бена, већ је иза истуреног Боаћија играо очекивани тандем Марин – Гарсија, али и Алекса Вукановић. Иако су наступили без недовољно опорављеног Миралема Сулејманија, али и опасног нападача Оароа, Швајцарци су са свих страна нападали, тражили рупу у одбрани супарника, а на моменте деловали да су ближи вођству.

Прво полувреме је обиловало изгледним приликама, али у другом је Звезда повела. Сјајно је Марин уочио утрчавање Родића у 59. минуту, овај крајњим напором успео да центрира идеално за Алексу Вукановића који је сјајном реакцијом главом оправдао поверење тренера Милојевића и у маниру најбољег стрелца Суперлиге, што је титула с којом је дошао на Маракану, затресао мрежу Јанг Бојса.

Ипак, мрежу Звезду је у финишу затресао њен резервиста Бен. Променио је путању лопте после шута Јанка и то главом, чиме је унео зебњу међу навијаче црвено-белих, али не и у међу саиграче. Одиграли су мирно, сконцентрисано до краја.

Црвена звезда ће у групној фази Лиге шампиона играти још шест пута по 90 минута, са три ривала.