Прочитај ми чланак

Звезда се извинила Ибрахимовићу због примитивног вређања!

0

Фудбалски клуб Црвена звезда оградио се од увреда које су појединци изрекли на рачун шведског фудбалера Златана Ибрахимовића током меча на стадиону "Рајко Митић".

Звезда је у четвртак увече одиграла нерешено 2:2 са Миланом и током те утакмице су се зачуле увреде на верској основи упућене Ибри.

“Црвена звезда најоштрије осуђује увредљиве повике Златану Ибрахимовићу током синоћњег меча са Миланом. Као клуб смо учинили све да организација меча буде на нивоу два велика клуба и нећемо дозволити да један примитивни појединац баци мрљу на традиционално познато гостопримство наше земље и нашег народа”, пише Звезда у саопштењу.

Овакав потез је осудио и Мирко Поледица, председник Синдиката професионалних фудбалера “Независност”, а сада се придружио и клуб. На стадиону није било навијача, али је једна од ложа била попуњена публиком.

“Црвена звезда ће у сарадњи са надлежним органима пронаћи поменутог појединца и инсистирати да сноси све последице таквог понашања. Црвена звезда се најискреније извињава Златану Ибрахимовићу због непријатности који је доживео у нашој кући. Наш клуб је по старим српским обичајима одувек био добар домаћин и то је познато у целој Европи и тако ће остати и убудуће јер никада овакве испаде нећемо толерисати”, поручују из Љутице Богдана.

Реванш утакмица између Звезде и Милана игра се за шест дана у Италији.