• Почетна
  • СПОРТ
  • Звезда против Черномореца или Дачије, Војводина на Бурсу, Јагодина против Рандерса!
Прочитај ми чланак

Звезда против Черномореца или Дачије, Војводина на Бурсу, Јагодина против Рандерса!

0

Liga-Evrope(Блиц)

Жребом у седишту УЕФА за треће коло квалификација за Лигу Европе постали су познати потенцијални ривали српских клубова: Звезда ће играти против украјинске Черномореца или молдавске Дачије, Војводина против турске Бурсе, а Јагодина против Рандерса из Данске, ако претходно успе да елиминише екипу Рубина.

Звезда је прилично добро прошла на жребу, јер је за ривале могла да добије екипе попут Удинезеа, Трабзона или Брижа, али је ипак избегла те носиоце и добила победника двомеча Черноморец – Дачија.

Головима Гаја и Антонова, на почетку и крају другог полувремена, Черноморец је пред својом публиком у првом сусрету тријумфовао са 2:0 и у овом тренутку ближи је дуелу са Звездом која је са истим резултатом савладала исландски ИБВ. Прођу ли даље, београдски црвено-бели ће најпре бити гости, а у реваншу домаћини.

Што се тиче Војводине, која је са 2:0 савладала мађарски Хонвед, њу чека меч са турском Бурсом, која се тек од трећег кола укључује у квалификације. Воша ће бити домаћин у првом, а гост у другом дуелу.

Јагодинци су пред тешким задатаком да против силног Рубина, који је у четвртак тријумфовао као гост са 3:2, надокнаде тај резултатски заостатак у реваншу. Успеју ли, „ћурани“ ће се сврстати међу екипе који су носиоци, због чега им је жреб и доделио релативно лаког ривала, данску екипу Рандерса, која је била слободна у прва два кола.

Мечеви трећег кола квалификација за Лигу Европе на програму су 1. и 8. августа.