• Почетна
  • СПОРТ
  • Звезда промовисала нови тим и нови дрес, Човић најавио шампионске амбиције
Прочитај ми чланак

Звезда промовисала нови тим и нови дрес, Човић најавио шампионске амбиције

0

promocija-kkcz-2013-foto-n-todorovic

(Блиц)

Кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком представио је у хотелу Метропол екипу за нову сезону, али и нови дрес.

Први део промоције био је посвећен новим дресовима црвено-белих, а компанију „Чемпион“ представљао је Енрико Дијаци, који је дошао из Италије за ову прилику.

„Поносни смо што смо спонзори тима са великом традицијом и који са нама дели исте страсти. Као амерички бренд, увек смо имали велико наслеђе у кошарци. Доносимо италијански квалитет и дизајн, док тим сам по себи представља одлучност у постизању најбољих могућих резултата. Дрес не представља само клуб, већ и лојалност навијача, а најважнији детаља на њему је то што у потпуности осликава традицију клуба. Дрес се брзо суши и остаје у истомо стању из меча у меч“, рекао је Дијаци.

Председник Црвене звезде Небојша Човић изразио је задовољство сарадњом са Чемпионом и „Спорт висион“-ом, у чијим радњама ће дрес моћи да се купи.

„Случајно је дошло до сарадње са Чемпионом, али његово име је оно што Звезда треба да буде. То су жеље навијача. Пролазимо кроз муке, али се оне не признају, већ резултати. Ко не може да се носи са тим, и не треба ако не може. Пред нама је узбудљива сезона. Од када смо пре две године направили концепцију, под Законом, тог јуна смо кренули не од ничега, имали смо име и бренд, али са финансијским проблемима. Успели смо да се стабилизујемо, и даље имамо проблеме али их и решавамо. У првој сезони нисмо били баш успешни, у прошлој смо успели да се приближимо жељеним резултатима и сада очекујемо да ћемо успети још више. А желимо и да променимо концепт“, рекао је Човић, додавши:

„Немамо енергије да се осврћемо на сваки камен са стране, већ енергију усмеравамо да Звезда напредује и буде одржива, а не да траје годину, две, три. Живот се одвија кроз три области, спортску, економску и друштвену. Ми желимо да направимо што бољи резултат у свим такмичењима, чекају нас велики изазови, као и у производњи домаћих играча. Имамо бисере наше кошарке. Ти људи морају да буду и образовани, а не само да ударају лопту. Хвала људима из Италије што су препознали нас као бренд. Имајте поверења у нас и када сте љути због резултата и када немамо резултате, уз поруку да не може да сване без јутра“, поручио је председник црвено-белих.

Тим Црвене звезде Телеком у сезони 2013/2014 представљаће следећи играчи: (са дресом бројем 4) Никола Ребић, 5 Александар Цветковић, 9 Лука Митровић, 10 Бранко Лазић, 11 Јака Блажич, 12 Марко Симоновић, 13 Бобан Марјановић, 14 Иван Раденовић, 15 Рашко Катић, 16 Душан Ристић, 17 Марко Тејић, 20 Демаркус Нелсон, 22 Чарлс Џенкинс и 33 Блејк Шилб.

Тренер Дејан Радоњић је истакао да су црвено-бели на десет дана пред почетак сезоне урадили све што су планирали.

„Тек вечерас, доласком Рашка Катића, бићемо први пут комплетни на тренингу. Надам се да ћемо до меча са Широким урадити све по плану. Протекли период је протекао у раду, посвећености и уложеној енергији, и желимо да и ове године будемо најбољи у најбољим мечевима. Играмо Евролигу и много јачу АБА лигу и надам се да ћемо расти током сезоне, да ћемо бити најбољи када је најпотребније“, рекао је Радоњић.

Притиском на тастер, озваничен је почетак продаје дресова. У распродаји која траје 8. октобра, цена ће бити 2.792 динара.