Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА ПОРАЗОМ до трећег кола квалификација за Лигу шампиона

0

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу шампиона, пошто су елиминисали Хелсинки.

Изабраници Владана Милојевића укупним резултатом 3:2 били су бољи од Финаца и у наредном колу играће против Копенхагена или ТНС – у првом мечу Данци су славили 2:0.

Foto: FK Crvena zvezda

Звезда је у реванш утакмици у Хелсинкију одиграла слаб меч, поражена је резултатом 2:1, али заслужено иде у треће коло. Први меч одиграће 6. или 7. августа, док је реванш 13.

Квалификације за ЛШ, реванш другог кола:

Хелсинки – Црвена звезда 2:1 (0:0) (2:3)
(Далстром 46, Риски 90+2 – Јованчић 56)

стадион: Стадион Хелсинки
судија: Алан Биери (Швајцарска)

Хелсинки: Рудаков – Рафиња, О’Шенеси, Обилор, Алхо – Пара Синистера, Каиринен – Менсах, Далстром, Риски – Тарасов.

Звезда: Борјан – Родић, Милуновић, Бабић, Стојковић – Кањас, Јованчић – Бен, Марин, Јевтовић – Боаћи.

Пре почетка утакмице виђена су два инцидента. Прво су се навијачи Звезде сукобили са финском групом Сакилаисет, а потом су Албанци на трибинама провоцирали српске новинаре и навијаче.

Брзо су се страсти смириле и утакмица је могла да почне.

Финци су добро отворили утакмици, кренули су од старта да притискају задњу линију Звезде, међутим стопостотних шанси није било.

Оба састава су имала полушансе, али то није били довољно да се савладају Рудаков, односно Борјан. На полувреме се отишло са резултатом 0:0.

На старту другог полувремену, из прве акције – шок за Звезду. Одбрана шампиона Србије лоше је реаговала, Далстром је то искористио и савладао Борјана.

После само два минута могло је да буде и 2:0, али је голман Звезде реаговао и том приликом се умало повредио. Црвено-бели су после примљеног гола збили редове и убрзо изједначили.

Марин је сјајним пâсом пронашао Јованчића, а овај је уз мало среће успео да савлада Рудакова. Играо се 56. минут.

Овим голом Звезда је практично решила питање победника двомеча, јер је Хелсинкију било потребно још три поготка у мрежи екипе Владана Милојевића.