Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА ПЕТАРДОМ наставила серију тријумфа ПАРТИЗАН ДОВЕО нападача из Ријеке

0

Фудбалери Црвене Звезде тријумфовали су у Сурдулици против Радника са 5:0 и задржали максималан учинак у Суперлиги Србије.

Двоструки стрелац био је Ричмонд Боаћи, по један су постигли Доналд и Срнић, док је пети гол дело играча домаће екипе Пејчића.

Звезди је ово седми узастопни тријумф у свим такмичењима без примљеног гола.

ТОК МЕЧA

Тренер Владан Милојевић извео је изузетно офанзивну поставу на утакмици са Радником, па ће од првог минута заиграти двојица најбољих стрелаца ове сезоне Ричмонд Боаћи и Aлександар Пешић.

Повређеног Јовичића мења Ле Талек, који је из одбране прекомандован у везни ред, а уместо њега у одбрани је Срђан Бабић.

Душан Aнђелковић је на левом боку уместо Милана Родића.

Играчи Црвене звезде обукли су мајице на којима је исписана подршка саиграчу Бранку Јовичићу, који је недавно доживео тешку повреду ноге.

Подршка је стигла и са трибина у виду транспарента.

Гости из Беиграда повели су у 18. минуту, када је досуђен једанаестерац за црвено-беле после фаула голмана над Пешићем. 

Прецизан са 11 метара био је Боаћи, коме је то први гол у домаћој лиги након седам колико је постигао у Лиги Европе.

Три минута касније, Радник је био близу изједначења, али је лопта погодила пречку након шута Керемека.

Звезда ја наставила са стварањем прилика, прво Боаћи па из исте акције Срнић, а онда и Ле Талек и Радоњић нису имали среће да затресу мрежу.

Резултат на полувремену остао је 0:1.

У петом минуту другог полувремена, Звезда коначно успева да постигне други гол. Након дуплог паса са Пешићем, Мичел Доналд се нашао испред гола Радника и повисио на 2:0.

У наредна два минута, још два гола Звезде! Прво је Пејчић постигао аутогол, а онда у наредном нападу Доналд шаље пас са пола терена за  Славољуба Срнића, и већ је 4:0 за госте!

Домаћи су након тога успели да створе неколико шанси, али нису стигли до утешног гола. Звезда је у 77. минуту постигла пети гол, поново је стрелац био Боаћи који је надмудрио противничку одбрану и сјајним ударцем са око 18 метара савладао голмана домаће екипе.

Звезда је на крају однела тријумф резултатом 5:0, па сада дели прво место на табели са Војводином. На четири одиграна меча, максималних 12 бодова и гол-разлика 13:0.

Јавор и Спартак су у Ивањици играли 1:1. Домаћи су повели у 64. минуту голом Ивановског, док је коначан резултат поставио Радовановић у 82.

Партизан довео нападача из Ријеке: Да ли иде Ђурђевић?

Теофилус Соломон нигеријски нападач провешће наредних бар годину дана у Партизану. Он долази у Београд из Ријеке на позајмицу, а овај трансфер отвара могућност скорог одласка Ђурђевића у иностранство.

Соломон је у Ријеци од 2012. у коју је дошао као 16-годишњак из Нигерије, али нема ни минут у званичним утакмицама за први тим. Од 2014. играо је на позајмицама за Поморац, Задар, Шибеник и Истру, а у 85 утакмица за три године постигао је 19 голова. Информацију о позајмици у Партизану пренео је и његов менаџер Мухамед Сулеиман.

– Завршена је позајмица са Партизаном. Провешће у Београду годину дана, уз могућност да по истеку позајмице потпише трогодишњи уговор са српским шампионом – рекао је Сулеиман.

Ово би лако могло да значи да је скори одлазак Уроша Ђурђевића готово извесна ствар, а тренутно се као најреалнија нова дестинација Партизановог голгетера спомиње Олимпијакос.