Прочитај ми чланак

Звезда остала без горива у продужетку – и Алба славила у Арени!

0

После пораза у прошлом колу, Звезда је морала да добије овај меч, али су својим грешкама поново отишли у пораз

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су још један тежак меч у размаку од само 48 часова, и поново су поражени али овога пута у мечу 20.кола Евролиге од Албе из Берлина са 94:85 после продужетка.

Црвено-бели десетковани повредама и умором у ритму који није уобичајен (трећа утакмица у 5 дана) дочекали су екипу која је победила Олимпијакос у среду увече у Пиреју,и која је по свом стилу игре јединствена у овом такмичењу – велики број шутева, поседа, контранапада. Баш тако су се супроставили Звезиди – тројкама су је урнисали у другом полувремену и спречили је да стекне осетнију предност.

У вемома неизвесној утакмици Алба је била смиренија и у продужетку је успела да стекне предност коју је одржала до краја. Права штета за Звезду која је имала четири везане победе у Евролиги и два меча на свом терену која је изгубила. Са те две победе учвсртили би се на 8. месту које води у плеј-оф, а овако их очекује велика борба у наредних 14 мечева.

А на два минута пре краја на 77:77 Звезда је промашила три напада заредом. Затим праве фаул на 50 секунди пре краја на Сикми који промашује оба слободна бацања, али центар Ноко хвата и закуцава за 77:79.

У следећем нападу фаулиран је Пунтер који са бацања поравнава на 79:79, а затим Звезуда игра кључну одбрану на 24 секунде пре краја. Имали су напад, али се нису снашли, промашио је Лазић тојку, а затим и Штимац и меч је отишао у продужетак.

У додатних пет минута Звезда није дала кош из три напада, док је Алба са пет везаних поена преломила меч на 79:84, а после новог промашаја црвено-белих на 83:91 у 45. минуту.