Прочитај ми чланак

Звезда нулом у Београду до пролећа у Европи

0

Фудбалери Црвене звезде су успели да се пласирају у елиминациону фазу Лиге Европе нерешеним резултатом (0:0) у мечу петог кола такмичења против немачког Хофенхајма.

Екипа тренера Дејана Станковића је успела да оствари првенствени циљ, да остане непоражена, освоји десети бод у другом по значају европском клупском такмичењу и коло пре краја обезбеди себи пласман у даљу фазу.

Српски представник је, очекивано, препустио иницијативу противнику, дозволио му већи посед лопте, али екипа коју је на терен послао Себастијан Хенес није успела то да искористи.

Заправо, велику улогу је за тим Звезде одиграо голман Милан Борјан, који је уписао пет одбрана, од укупно 15 шутева ривала.

Звезда у последњем колу игра против Либереца у мечу који неће имати такмичарски значај.

Црвено-бели нису одиграли најбољи меч против бундеслигаша, већи део сусрета су се бранили, међутим остварили су оно што су зацртали пре почетка дуела.

На старту меча, али и током већег дела првог полувремена гледали смо успаванку на стадиону „Рајко Митић“.

Актуелни шампион Србије ушао је веома опрезно у меч и у првих петнаест минута није много времена провео на противничкој половини.

Гости из Немачке притискали су последњу линију Звезде, те је Станковићевим изабраницима било тешко да изнесу лопту са своје половине.

Црвено-бели су се притиска ослободили средином првог периода игре, међутим прву прилику имали су играчи тренера Хенеса.

Играо се 37. минут када се Дабур нашао у доброј шанси, шутирао је у ближи угао, а Борјан је одличном интервенцијом спречио вођство противника.

До краја првог полувремена Хофенхајм је имао још једну шансу, репрезентативац Србије Мијат Гаћиновић је 45. минуту имао сјајну прилику, али је изостала реализација.

На полувреме се отишло без голова.