Прочитај ми чланак

Звезда гранитном одбраном срушила Фенербахче!

0

Кошаркаши Црвене звезде победили су Фенербахче у другом колу Евролиге резултатом 68:56.

Звезда је уписала прву победу у новој евролигашкој сезони, док је турски тим претрпео други пораз.

Ово је уједно била трећа победа коју су црвено-бели нанели турском гиганту у скоријој историји, а навијачи шампиона Србије пре свега могу да буду захвални гранитној одбрани својих миљеника.

Црвена звезда: Д. Браун 7, Човић 0, Л. Браун 13, Перпероглу 11, Давидовац 5, Лазић 3, Фаје 8, Берон 3, Добрић 2, Гист, 11 Џенкинс 0, Оџо 5; Тренер: Милан Томић

Фенербахче: Вестерман, Махмутолу 6, Калинић 3, Биберовић, Слукас, 6 Де Коло 19, Вилијамс 0, Весели 6, Диксон 13, Дувериолу 2, Датоме 0, Штимац 1; Тренер: Жељко Обрадовић

Као што су и навели чланови табора Звезде после меча, кључ победе била је одбрана, а о томе говори и податак да је Фенер постигао само 56 поена.

Утакмица је кренула доста „тврдо“ од самог почетка, када се могло наслутити како ће се меч одвијати све до краја.

Први леп потез видели смо крајем прве деонице, када је Џенкинс „залепио“ Калинића, а онда у контранападу Лоренцо Браун погодио за предност од 13:10.

Ипак, Фенер је успео да преокрене и да поведе на крају прве деонице после. Звезда је тада доминирала у скоку, али не у одбрани шута за три поена.

Први тајм-аут тренера Обрадовића виђен је почетком друге деонице, после тројке Давидовца за 22:18.

Одбрана се подигла на још виши ниво него у првом кварталу, па је на пет минута до краја првог полувремена турски тим имао надреално лоших 3/15 за два поена.

На полувреме се отишло у егалу (35:30), али је игра црвено-белих била обећавајућа.

Шампион Србије је прву осетнију предност направио крајем треће четвртине. Фаје је давао немерљив допринос на обе стране, а црвено-бели су искористили и техничку Де Колоа, па су после поена Перпероглуа отишли на 44:36.

Ту предност Звезда је имала све до средине последње четвртине, када је Фенер из два потеза успео да се врати, одличном игром Де Колоа, Веселог и Диксона.

Томић је тада позвао тајм-аут, а у наредних 10 секудни Звезда је дошла до пет поена. Тројку после пет минута офанзивне стагнације своје екипе погодио је Фаје, а онда је лопту украо Добрић и закуцао за 58:51.

Фенер је покушавао да се врати, али је неуморни Фаје, уз помоћ саиграча, успевао да добро одреагује у неколико дефанзивних секвенци и сачува предност.

Црвено-бели су у псоелдна два минута ушли са седам поена вишка, а турски гигант од тога није успео да се опорави.

Најефикаснији је био Лоренцо Браун са 13 поена, а имао је и шест скокова, док су га пратили Перпероглу и Гист са по 11 поена. Бивши центар Панатинаикоса имао је осам ухваћених лопти, колико и Дерик Браун, који је додао седам поена.

На другој страни одличан је био Де Коло са 19 поена, а пратио га је Диксон са 13. Вилијамс је имао седам скокова, али ниједан постигнут поен.

У наредном мечу, 17. октобра, Звезда гостује Макабију у Тел Авиву, док ће истог дана Фенер јурити прву победу у Виторији против Басконије.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!