• Почетна
  • СПОРТ
  • Звезда на „минус један“: Црвена Звезда – Доњи Срем 1 – 0
Прочитај ми чланак

Звезда на „минус један“: Црвена Звезда – Доњи Срем 1 – 0

0

v287964p0

(Мондо)

Црвено-бели победили су Доњи Срем 1:0 (0:0) и пет кола пре краја шампионата Србије приближили се „вечитом“ ривалу на само бод заостатка. Али, црно-бели имају утакмицу мање, коју у недељу играју у Новом Пазару. 

Гол вредан велика три бода постигао је Никола Микић у 58. минуту. 

Рикардо Са Пинто сачувао је максималан учинак на клупи Београђана (шест од шест) после великих проблема које је имала његова екипа већим делом утакмице. Звезда никако није успевала да угрози гол гостију, а о томе довољно говори податак да је први шут у оквир гола упутила у другом полувремену.

Доњи Срем је био врло опасан у других 45 минута, али ниједну од неколико одличних прилике није успео да реализује, док Звезда јесте прву од две. Испоставило се на крају да је и то било довољно . 
Прво полувреме било је прилично досадно за око 16.500 навијача колико се окупило на стадиону у Љутице Богдана. 

Домаћин је имао посед лопте, нападао, изводио корнере, али су узбуђења није било. Екипа из Пећинаца се организовано бранила и успела је да заустави све нападе бледе Звезде.

Тек у другом полувремену почело је да се „кува“ на терену. Углавном испред гола црвено-белих.

Прву велику прилику пропустио је Доњи Срем. Нису ни два минута игре протекла од када су се играчи вратили са одмора, а Сремци су имали стопостотну шансу. Игор Миладиновића се нашао „очи у очи“ са Бобаном Бајковићем, одлучио се за лоб, али је чувар мреже црвено-белог тима био опрезан.

Неколико минута касније нова прилика. Опет за Доњи Срем…

Ова је била још боља од претходне, Огњен Шкорић имао је зицер, али је Бајковић ногом успео да спречи изненађење.
Таман када су Сремци преузели иницијативу уследила је казна за промашаје. Лопта је после корнера са десне стране стигла до Ненада Милијаша, капитен је центрирао у „петерац“, одакле је Никола Микић главом реализовао прву праву шансу за домаћи тим. 

Звезда је од 58. минута повела 1:0.

Имали су домаћини још један врло опасан напад када је одбрана Доњег Срема реаговала испред Огњена Мудирнског.

До краја утакмице све опасно по гол било је испред Звездиног. Вишеструки шампион у појединим тренуцима морао је грчевито да се брани да би сачувао муком стечену предност. И успео је…

Доњи Срем је био на корак од изједначења, али су Бајковић и његови саиграчи мало уз помоћ квалитета, а мало и уз фортуну успели да освоје три бода.

О игри Звезде сведоче и звиждуци навијача на крају меча.