Прочитај ми чланак

Звезда ће чекати на дуплу круну, Партизан брани трофеј у Купу

0

Јубиларни 200. дерби, рачунајући првенствене и Куп окршаје највећих српских клубова, у полуфиналу Купа припао је црно-белима минималним слављем

Јубиларни 200. дерби, рачунајући првенствене и Куп окршаје највећих српских клубова, у полуфиналу Купа припао је црно-белима минималним слављем – 1:0.

Победоносни гол постигао је Натхо у 58. минуту.

У финалу ће црно-бели играти против Војводине.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

Меч у Хумској је почео нападом Партизана, који ће у првих 45 минута јуришати ка голу испод северне трибине. Црно-бели су извели први корнер већ у првох 60 секунди, али није било опасности по Борјана.

Први покушај Садика. Шутирао је нападач Партизана са двадесетак метара у 5. минуту, али је лопта отишла преко гола. Први жути картон на мечу добио је Милан Родић у 9. минуту због фаула над Садиком.

Прошло је првих 15 минута Куп дербија. Партизан је за нијансу опаснији на отварању меча. У 19. минуту најбоља шанса за Партизан. Садик је ушао у казнени простор по левој страни, „изломио“ је Гобељића и искоса са седам метара шутирао у ближи угао, али је Борјан био на висини задатка, као и неколико тренутака касније, када је Натхо запретио директно из корнера.

У 27. минту жути картон је добио и Милош Дегенек. Претходно су црвено-бели запретили из прекида, али без веће опасности по Стојковића, који је лако интервенисао. Три минута касније први жути картон у екипи Партизана добио је Шћекић.

У 32. минуту меч је прекинут због велике бакљаде на јужној трибини. После краће паузе меч је настављен. „Закувало“ се у 36. минуту. Здјелар је хтео да изведе аут, Гобељић га је одгурнуо после чега су ушли у мало оштрији вербални окршај. Епилог, обојица су добили по жути картон.

У 40. минуту прети Асано. Био је у трку, шутирао је искоса са леве стране са 14 метара, али је Борјан, уз мало потешкоћа, успео да интервенише. У 44. минуту жути картон добио је Стојковић, који није успео да стигне до лопте пре Вукановића. Иванић је шутирао у живи зид.

У наставку акције Лазар Марковић је играо руком, Бен је из слободног ударца погодио стативу, а Вукановић је из одбитка затресао мрежу, али је био у офсајду, па је гол поништен.

У самом финишу првог полувремена Боаћи је шутирао са преко 20 метара, али је Стојковић био сигуран. После четири минута надокнаде времена Симовић је одсвирао крај првог дела игре. Звезда је у последњих десетак минута била коректнији и конкретнији ривал.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

Почело је друго полувреме. Станковић и Милошевић нису ништа мењали на паузи у саставима у односу на почетак меча. Прва је у другом делу запретила Звезда. Одлично су истрчали контру црвено-бели у 48. минуту, Иванић је искоса по левој страни ушао у казнени простор Партизана, шутирао је са седам, осам метара по земљи у контраугао, али је лопта отишла поред стативе.

У 52. минуту нови покушај Садика, шутирао је у 52. минуту са седам метара, искоса са десне стране, али је Борјан избио лопту у корнер, после којег није било опасности по црвено-беле.

ГОООЛ – ПАРТИЗАН ВОДИ ОД 58. МИНУТА ГОЛОМ НАТХА Највећи део посла је одрадио Садик. Високи нападач је примио лопту по левој страни, ушао у казнени простор, заломио Дегенека и упослио Натха, којем није било тешко да са пет метара матира Борјана.

Црвено-бели су одмах пробали да узврате. После корнера са десне стране у 61. минуту, лопта се одбила до Петровића, који је шутирао са 16 метара. Стојковић је био сигуран.

У 65. минуту Станковић прави двоструку измену. Уместо Јованчића је ушао Гаврић, док је Томане заменио Боаћија. У 67. минту Асано је добио жути картон, после чега је Сума ушао у игру уместо Натха.

Запретила је Звдезда у 71. минуту из прекида. Бен је извео корнер са десне стране, Милуновић је био највиши у скоку, али је лопта отишла поред стативе. У истом минуту Филип Стевановић је заменио Лазара Марковића.

Сјајна прилика за Суму у 73. минуту. Томане је одиграо лошу повратну лопту, Стевановић је пресекао додавање и одиграо до Суме, који је шутирао са ивице казненог простора, али је лопта отишла преко пречке.

У 76. минуту млади Андрија Радуловић је заменио Мирка Иванића. Претходно се повредио Владимир Стојковић у делу са Немањом Милуновићем. Искусни чувар мреже није могао да настави меч, па је на гол Партизана стао Немања Стевановић. У 83. минуту Јовичић је на терену уместо Петровића.

У 85. минуту Сума добија жути картон, а у 88. је опоменут и Бен.

Играће се девет минута надокнаде времена.

САСТАВИ
ПАРТИЗАН: Стојковић – Милетић, Павловић, Остојић, Урошевић – Здјелар, Шћекић, Марковић, Натхо, Асано – Садик.

ЗВЕЗДА: Борјан – Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић – Вукановић, Петровић, Јованчић, Иванић – Бен, Боаћи.
ВЕСТИ ИЗ РУБРИКЕ