Прочитај ми чланак

ЗВАНИЧНО: Новак не може да брани титулу Ролан Гароса без вакцине

0

Асоцијација тениских професионалаца послала је мејл играчима да од следеће недеље неће моћи у Француску невакцинисани.

Овако је одлучила француска држава у недељу, у понедељак је то обелодањено, а сада постоји и временски оквир када крећу рестрикције за невакцинисане.

Foto: Printscreen Twitter Nolekralju19

Међу њима је и Новак Ђоковић који, ако се не вакцинише против коронавируса, не може да брани титулу на Ролан Гаросу долазећег пролећа.

Новак је из Аустралије депортован зато што се није вакцинисао, мада се претходно пријавио за документ о медицинском изузећу, ког у Француској неће бити.

АТП је, како пише „Теннис Мајорс“, означио 24. јануар као почетни датум обавезне вакцинације.

Кровна организација тениских професионалаца је свој мејл назначила са „важно“, јер је информацију о вакцинацији добио од Тениског савеза Француске.

Претходна инфекција и присуство антитела за сада није услов за медицинско изузеће, па ће у Француској и дефинитивно правила бити строжа. Додуше, по свему судећи, неће се тражити пуна вакцинација.

„Тренутно је неизвесно да ли ће играчи моћи да се такмиче ако су претходно прележали вирус, моћи да се такмиче ако нису примили бар једну дозу вакцине. Даља појашњења тек треба да стигну од Владе Француске“, пише АТП у свом писму.

Француске власти су усвојиле „вакциналну“, пре него „здравствену пропусницу“, па ће због тога инсистирати на заштити против короне.

Подсећамо, Новак је прошле године освојио Ролан Гарос победом над Стефаносом Циципасом у финалу, у пет сетова.