Прочитај ми чланак

Званично: Бодирога председник Евролиге

0

Дејан Бодирога и званично је именован за новог председника Евролиге, а обављаће и функцију директора.

Легендарни Бодирога у среду је и званично изабран за првог човека елитног кошаркашког такмичења.

Ради се о очекиваној одлуци борда Евролиге, а Бодирога ће на челу заменити доскорашњег председника Ђордија Бертомеуа који је био на поменутој функцији чак 22 године.

„Деоничари Евролиге желе да изразе захвалност Бертомеуу на његовој незапамћеној посвећености током 22 године мандата и желе му све најбоље у будућности“, наведено је у саопштењу које је објавила Евролига.

И не само што ће Дејан Бодирога бити председник, већ ће му бити поверена и функција директора.

„Улазимо у нову еру Евролиге. Протеклих 20 година смо видели да се најелитније кошаркашко такмичење етаблирало као моћно тело у гловалном спорту. Желео бих да се захвалим свом претходнику на визији и напорном раду и радујем се наставку изградње и ширења утицаја Евролиге и Еврокупа“, рекао је легендарни српски кошаркаш.

Бодирога је као игрча освојио три трофеја Евролиге, а има и велики број индивидуалних признања и један је од најцењенијих играча у историји европске кошарке. Са Југославијом је постао првак света 2002. године у Индијанаполису.

Од јуна 2014. године Бодирога је именован за председника такмичења ФИБА Европа, а пола године касније напустио је КС Србије, чији је био потпредседник од 2011. до 2015. године.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!