• Почетна
  • СПОРТ
  • Зимоњић и Бозољац добили браћу Брајан, Србија води 2:1
Прочитај ми чланак

Зимоњић и Бозољац добили браћу Брајан, Србија води 2:1

0

DAVIS CUP-PRACTICE SESSION

(С медиа)
Ненад Зимоњић и Илија Бозољац показали су да пласман на светској ранг-листи не мора да значи ништа када се игра за боје своје земље.

Њих двојица су сјајном игром савладали браћу Боба и Мајка Брајана са 3:2 (7:6, 7:6, 5:7, 4:6, 15:13) 

Већ на почетку меча су Ненад и Илија могу против најбољег дубла света. Чак су Бозољац и Зимоњић први до брејка у петом гему, али су већ у наредном гему браћа Брајан вратила брејк.

Ништа се значајније није дешавало се до самог краја првог сета који је ушао у тај-брејк. У њему су Американци први стигли до мини-брејка који су потом потврдили 4:1, али је српски тандем успео да се врати у игру 5:5. Кључни тренутак био је други сервис Зимоњића када је Боб Брајан пожурио да га надмудри одласком до границе аута, на чему му се Ненад асом захвалио. Сет лопта је одмах искоришћена лоптом која је пала на аут линију. Челенџ Американаца био је затражен више због публике, те је Србија повела са 1:0 у сетовима.

Други сет донео је једнако квалитетну игру са обе стране мреже, а није било брејкова. Поново се стигло до тај-брејку а у њему феноменална игра Ненада и Илије. Повели су са 5:0, а онда је пао и бекхенд винер. Брајанови су спасили једну лопту, али је Илија десетим асом зачинио тај-брејк из снова.

Брајанови су били у нопкдауну и било је потребно још само један сет био потребан до резултата из снова, али Ненад и Илија ипак нису успели да се у финишу трећег сета одупру налету домаћина који су направили брејк у 12 гему и смањили на 2:1.

У четвртом сету Илија Бозољац се трудио колико је могао да се врати на ниво игре из прва два сета, међутим, почео је да губи снагу, самим тим и прецизност удараца. Брајанови су сјајно сервирали, а једини слабији сервис гем Бозољца су искористили да направе брејк и добију четврти сет са 6:4 и у потпуности се врате у игру.

У петом сету играло се гем за гем. И једини и други су одлично сервирали, а једине две прилике за брејк имали су наши тенисери у деветом гему, али нису успели да их искористе, па се играло на разлику. Меч је ушао у пети сат, а нити једни нити други нису попуштали све до 27 гема, када је захваљујући сјајним ритернима Бозољца Србија стигла до важног брејка и повела са 14:13.

Ипак у наредном гему мало је недостајало да све крене испочетка. На сервис Зимоњића Брајани су имали две брејк лопте, али је Зики када је то било најпотребније слао праве бомбе, спасио брејк шансе., а затим и да донесе победу и вођство Србији после два дана такмичења у Бојсију.