Прочитај ми чланак

Жељко Обрадовић преузима НБА тим?

0

kosarka_660x330

(Танјуг)

Кошаркашки стручњак Жељко Обрадовић рекао је да ће размотрити одлазак у америчку НБА лигу уколико добије понуду амбициозног клуба.

Најтрофејнији европски тренер прошлог лета је после пуних 13 година напустио атински Панатинаикос, са којим је освојио 11 титуле првака Грчке и пет трофеја шампиона Евролиге, а одлучио је да се годину дана одмара од кошарке.

„Такву одлуку донео сам у савршеном тренутку, јер би било тешко да се одмах привикнем на промену средине. Рекао сам да ћу се одмарати до јуна, а ако добијем понуду за следећу сезону разговараћу са породицом. Сам ћу донети одлуку, јер желим да направим пројекат где могу да будем срећан. То ће бити најважнији аспект“, рекао је Обрадовић, а преноси сајт Спортандо.

Додајући да је видео како изгледа предсезона у НБА, прослављени стручњак је изразио уверење да може да ради у најјачој лиги света.

„Не само ја, већ и остали европски тренери. Не знам да ли ће ме неко звати из НБА, могу само да кажем да ме до сада ниједан од НБА клубова није позвао, а мени је одувек више одговарала могућност да радим и живим у Европи. Међутим, сада се то променило и уколико ме битан клуб из НБА позове размислићу о понуди и могао бих да одем. Не желим, међутим, да идем у екипу која нема шансе да се домогне плеј-офа“, поручио је Обрадовић.

Наводи се да би српски стручњак био „јака опција“ за Детроит Пистонсе, након што је тај клуб отпустио тренера Лоренса Френка.