Прочитај ми чланак

ЗБОГОМ КАТАРУ: ФИФА почела да тражи новог домаћина Светског првенства 2022. године

0

Након хапшења бившег шефа Савеза европских фудбалских асоцијација (УЕФА) Мишела Платинија, Међународна фудбалска федерација (ФИФА) разматра могућност да одузме Катару право одржавања Светског првенства 2022. године, тврди аргентинска телевизија „ТНТ спортс“.

ФИФА, наводно, одржава „тајне састанке“ на којима се разматра могућа замена за домаћина турнира Катар.

Платини је рекао да су га на испитивању по предмету корупције питали о Европском првенству 2016, Светском првенству у Русији, Светском првенству у Катару, француском клубу „Пари Сен Жермен“ и о ФИФА.

Француско финансијско тужилаштво привело је пре два дана некадашњег најбољег фудбалера света, јер истражује наводна „активна и пасивна дела подмићивања службеника“ у вези са доделом домаћинства Мундијала Катару.

Катар је у децембру 2010. године, у време када је Платини био на челу УЕФА, добио домаћинство Светског првенства изненађујућом победом, с обзиром на недостатак интересовања локалне публике, екстремне врућине које владају у том региону и, на крају, низак квалитет фудбала у тој земљи.

Француски медији преносе да је Платини испитан у вези са наводном вечером у Јелисејској палати 23. новембра 2010. године, на којој је био са тадашњим председником Француске Николом Саркозијем, принцом Катара Тамимом бин Хамадом ел Таније и тадашњим премијером Катара Хамадом бин Јасемом ел Танијем, као и у вези са тим због чега је променио мишљење да, уместо САД, гласа за арапску земљу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!