Прочитај ми чланак

Због „оригиналних“ идеја ФИБА, „орлови“ ће без тренинга на Аргентину

0

Пораз кошаркашке репрезентације Србије од Шпаније условио је да „орлови“ крену на дуго путовање ка Донгуану, уместо ка жељеном Шангају, за шта је било потребно освојити прво место у групи.

Уместо да се пређе „само“ 687 километара до „шангајске жеље“ и четвртфиналног окршаја са Пољском, уследило је знатно дуже путовање на сам југоисток Кине. А успеју ли тамо да победе Аргентину, у четвртфиналу које се игра у уторак, ићи ће се у 2.100 километара удаљен Пекинг, где су заказани завршни мечеви за медаље, пише „Блиц“.

© Фото : fiba.basketball

Међутим, на прилично импресивне Аргентинце, које предводе искусни Луис Скола и луцидни плеј Факундо Кампацо, наши ће — без тренинга.

Централни терен у Дунгуану је заузет због утакмица за пласман, а од мале сале се одустало да би се екипа што боље одморила после меча са Шпанијом.

Дакле, без новог тренинга ће наши ући у најважнији меч на шампионату планете, у четвртфинале од ког зависи да ли ће се играти за медаље, или ће се сви ти снови распршити.

Били су у сличној ситуацији наши када су из Фошана стигли у Вухан, па су у хотелу одрадили „мини-припреме“, јер су термини за тренинге у хали били такви да су морали малтене да трче из аутобуса, право са путовања, у дворану. Дакле, ништа ново. Али, иако би сигурно значило „орловима“ да, како то кошаркаши воле да кажу, „осете дворану, паркет и обруче“, нема сумње да ће у уторак од 13 часова дати све од себе да Аргентинце склоне са свог пута ка далеком Пекингу и завршним борбама за светски врх.

Тада је и селектор Србије Саша Ђорђевић, оцењујући организацију Светског првенства, изјавио да је „ФИБА неком мајка, а неком маћеха“.