Прочитај ми чланак

ЗБОГ ФУДБАЛА Сузавац и водени топови током финалне утакмице на Европском првенству

0

Полиција је употребила водене топове против демонстраната који су се окупили изван навијачке зоне испод Ајфелове куле. Навијачи су се сукобили са припадницима полиције након што је навијачка зона затворена због страха од претрпаности.

© AP Photo/

© AP Photo/

Раније је француска полиција испалила сузавац да би одбила десетине навијача који су покушали да уђу у навијачку зону (fan zone).

​На видео снимку који је на Перископ поставио француски очевидац, навијачи су почели да се сукобљавају са полицијом бацањем димних бомби.

​Полицајци су на то одговорили сузавцем и потиснули гомилу назад.

Сукоб између полиције и демонстраната траје током читавог другог полувремена утакмице.

​Окупљени навијачи узвикивали су неразумљиве пароле и махали француским и португалским заставама.

PARIZ PROTESTI 2
​Бесни навијачи које је полиција одгурала од навијачке зоне почела је да пали канте и баца предмете на полицију. Припадници полиције употребили су водене топове да би угасили запаљене канте за смеће. Демонстранти су такође оборили уличну ограду.

Навијачка зона која је постављена да би навијачи гледали пренос финалне утакмице Европског првенства у фудбалу на великом видео-биму, затворена је након што су око 19 часова, сат времена пре него што је почео меч, попуњени капацитети од 90 хиљада особа, саопштили су у полицији.