Прочитај ми чланак

ЗАВРШНИ МАСТЕРС ЛОНДОН: Федерер оставио Ђоковића без полуфинала и првог места

0

У последњем мечу групе “Бјорн Борг” српски тенисер је изгубио од швајцарског представника - 6:4, 6:3

Победи или иди кући. У таквој ситуацији су се налазили Новак Ђоковић и Роџер Федерер (Швајцарска) пред одлучујући окршај у Лондону.

После 75 минута борбе је Србин тај који ће паковати кофере, док ће Швајцарац играти у полуфиналу на завршном Мастерсу – 6:4, 6:3.

Српски играч је одиграо један од најлошијих мечева на турниру, превише је грешио, што је Роџер сурово кажњавао и дошао до 23. победе у 49. окршају.

Ово уједно значи и да ће Рафаел Надал завршити годину на првом месту, без обзира на то шта се догоди у сутрашњем мечу против Стефаноса Циципаса (Грчка).

22:19 – ДРУГИ СЕТ

1:0 – Много среће за Ђоковића. Имао је Федерер одмах две узастопне брејк лопте, оба пута је швајцарски играч направио грешку и тако „помогао“ српском асу да на прави начин започне сет.

1:1 – Наставио је Роџер са одличним сервисима као у првом сету дошао до 40:15, а онда је Ђоковић пар пута феноменално ритернирао и подсетио на један од његових заштитних знакова. Ипак, Роџер је на крају био тај који је освојио гем.

2:1 – Почео је Новак коначно да показује знакове „буђења“. Одмах је одиграо два перфектна поена и феноменалним форхендом завршио гем.

2:2 – Дошао је Новак до прве брејк лопте. Линијски судија је прихватио ас Федерера, али је „челенџом“ Ђоковић то оспорио. Међутим ни после другог сервиса није успео да одузме сервис ривалу. Швајцарац је кренуо агресивно, напао је одмах и то му је донело гем и изједначење.

2:3 – БРЕЈК! Сурова казна за Новака и неискоришћену прилику у претходном гему. Два лагана ударца, прво бекхенд ,па онда и форхенд је послао далеко у аут и тако „погурао“ Роџера до три узастопне брејк лопте. Прву је спасио, а онда је нови форхенд послао далеко у аут…

2:4 – Нема оне препознатљиве Ђоковићеве игре. Све више лоптица шаље далеко у аут, а Федерер стрпљиво чека и скупља поене. Довољно да потврди брејк.

3:4 – Ђоковић је остао у сету. Одиграо је један од бољих гемова на овом мечу и успео да смањи заостатак за ривалом.

3:5 – Федерер је на гем до победе. Рутински, експресно, је освојио још један гем на свој сервис и тако се приближио полуфиналу и победи…

3:6 – БРЕЈК ЗА КРАЈ! Како је Новак одиграо меч показује и овај гем. Форхенд је послао у ограду код којих се налазе судије… Федерер је све то искористио и прошао у полуфинале.

21:46 – ПРВИ СЕТ

1:0 – Већ у првом гему је виђена драма. Федерер је одмах припретио и дошао до изједначења (40:40). Одмах је стигла и прва брејк лопта. Ђоковић је успео да се извуче из тешке ситуације и да ипак меч започне на прави начин.

1:1 – Није Федерер дао шансу Ђоковићу у свом првом сервис гему. Без већих поена се „уписао“ на семафор.

1:2 – БРЕЈК! У првом гему није успео, јесте у трећем. Без изгубљеног поена је Роџер одузео сервис Новаку и дошао до вођства.

1:3 – Федерер је потврдио брејк. Дошао је Ђоковић до 15:30, али је Роџер био тај који је добио наредна три поена.

2:3 – Брзо је Новак дошао до 40:0, да би онда Роџер добио наредна два поена и био близу изједначења. Ипак, добар рефлекс код волеја на мрежи је Ђоковићу ипак донео гем и прекид серије Швајцарца.

2:4 – Федерер дефинитивно делује знатно боље у првом сету. Колико му добро иде показује и то да је гем освојио тако што је одсервирао ас на други сервис.

3:4 – Новак се поново мучио у свом сервис гему, али га је овог пута освојио и остао у сету.

3:5 – Швајцарац се приближио освајању првог сета. Добио је још један гем на свој сервис.

4:5 – Тешком муком је Ђоковић остао у сету. Имао је Роџер 0:30, али је Новак пронашао начин да не дозволи брејк лопте и да дође до гема на свој сервис.

4:6 – Новак је великом заостатку. Роџер је освојио први сет и то доста рутински. Без изгубљеног поена у десетом гему.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!