Прочитај ми чланак

ЗАВИДЕ НАМ И ХРВАТИ:Србима је предуго било 13 година до новог европског пролећа…

0

Вест да је Партизан после 13 година обезбедио пласман у пролећну фазу Лиге Европе одјекнула је и у Хрватској, где 20 година ниједан њихов клуб није добацио до тог успеха

Штавише, тада је то успело малом Вартексу, док највећа узданица хрватског фудбала, Динамо из Загреба, пуних 47 година није дочекао, како кажу комшије – висибабе у Европи!


А, Србија има „зицер“ да ове зиме два клуба буду део међународне сцене, ако Звезда освоји макар бод против Келна.

– Док навијачи последњег хрватског клуба у Европи тугују, наши источни суседи су у трансу. Фудбалери Партизана победом против швајцарског Јанг бојса (21:1) осигурали су барем друго место у групи Б, а у последњем ће колу у утакмици против кијевског Динама одлучивати о првом месту. А иза себе у групи су оставили Јанг бојс, те Скендербег, онај исти клуб који је летос изненађујуће избацио загребачки Динамо – пише „Вечерњи лист“.

На констатацију српских медија да је Партизан успео да презими после 13 година, исти лист пише:

– Дугих 13 година? Питајте радије навијаче Ријеке и Динама колико они чекају. Ријека 37 година, а Динамо чак 47 година! Хајдук је пак последњи пут висибабе у Европи дочекао 1995. године, када је играо четвртфинале Лиге шампиона против Ајакса. Ипак, наш последњи клуб с пролећем у Европи је Вартекс, којем је то успело у сезони 1998/99.

Док Хрвати чекају годинама, односно деценијама, Срби би овога пролећа могли имати чак два клуба у Европи. Партизану је то успјело, а Црвена звезда је на јако добром путу. Црвено-белима за друго место групе Х довољан је реми (осим ако БАТЕ победи на гостовању код Арсенала) на „Маракани“ у последњем колу против Келна – констатује „Вечерњи лист“.