Прочитај ми чланак

Зашто баш Кокеза?!

0

Зашто се Александар Вучић од свих својих слепо послушних сарадника одлучио да баш Славиша Кокеза буде човек који је хтео да га убије, који је лопов и криминалац? Јер потпуно је јасно да Вучић Дијани Хркаловић и Стефановићу не сме ништа. И она и он имају много компромитујућег материјала о Александру Вучићу и члановима породице, укључујући и њихове разговоре са криминалцима.

Одговор је врло једноставан. Славиша Кокеза је омражени неуспешни председник Фудбалског савеза Србије врло ограничених вербалних способности. Дакле, Кокезу због бесмислених потеза којима је саградио српски фудбал мрзи 80 одсто Србије. То што је те потезе смишљао Вучић, а Славиша их само спроводио није битно. Терет неуспеха је на леђима некадашњег фудбалера нижеразредног Бродарца.


Кокеза и Вучић су се упознали на црногорском приморју. Наиме, Кокеза је тада за живот зарађивао тако што је по плажама водао магарца да се деца сликају. Вучићу није хтео да наплати јер је, како је тада рекао, његов велики подржавалац. Та подршка му је донела могућност да отвори кафић на граници Земуна и Новог Београда и да постане близак сарадник. Док је Небојша Стефановић био задужен да иде да купује цигаре Вучићевим гостима и носи му „педерушу“ кад даје изјаве, Кокеза је био задужен за доношење колача. То што је остао уз Вучића приликом сукоба са полицијом на митингу одржаном у знак протеста због хапшења Младића и наводно добио батине, додатно га је квалификовало за напредак у каријери.

Доласком Вучића на власт компанија у власништву Славише Кокезе са 150.000 евра прихода расте на више десетина милиона евра годишње, и то у, веровали или не, ИТ сектору. Свако ко иоле зна Кокезу схвата колико он човек са том области нема ама баш никакве везе.

Кад се све наведено сагледа, види се да Кокеза није баш неко ко уме да говори, полемише, брани се. Више је човек који би сваком речи себе додатно сахранио. Богатство је направио на сумњивим пословима, о чему је највише говорио још 2019. године потпредседник Странке слободе и правде, Борко Стефановић. Данас све оно што је он говорио о Кокези говоре функционери СНС-а, додајући му оптужбе за планирање Вучићевог убиства.

Иначе, добро обавештени извори кажу да у исказу Аце Босанца, после кога је почела хајка на Кокезу, он је поменут само један једини пут. А да је све остало измишљотина и спин Вучићевих спин мајстора.

Било како било, Славиша Кокеза је своју утакмицу, односно каријеру, завршио. Како је играо и како се на терену понашао, без обзира на измишљен фаул за црвени картон, за њим нико сузу пустити неће. Зато га је Вучић и одабрао да буде дежурни кривац.