Прочитај ми чланак

„Зашиљили су га против Хрвата, шта да се фолирамо“: Бурна реакција Р. Богдановића

0

Репрезентација Хрватске је освојила треће место на Мундијалу у Катару и још једном остварила велики успех.

Било је бурно и том меча и после њега, а обе селекције су биле незадовољне суђењем и сматрале да су оштећене за пенале у другом полувремену.

О суђењу су после утaкмице говорили и у стугију РТС-а судијски експерт Дејан Недић и бивши фудбалер Раде Богдановић чији су коментари током Мундијала постали хит.

„Тек кад смо враћали снимак видели смо трзај, али то се у преносу није видело. То је готово, то је морао да свира, то је јасна грешка“, рекао је у студију Радио-телевизије судије стручни коментатор, бивши судија Дејан Недић. „И црвени приде“, рекао је његов колега Раде Богдановић, бивши српски нападач. „ВАР соба када ово види, могла је да каже ‘Колега, сачекајте, видимо прекршај’. Овде више не видимо питање интензитета, већ грешку“, објаснио је Недић.

Он је потом објасnио.

„ВАР соба је реаговала за оба случаја и има прекршаја на 17 метара и није пенал. ВАР се сада укључио и рекао да је фаул ван 16 метара, али сад је требало да му каже – Колега, ово је напољу, али вратите се тамо и досудите казнени ударац јер је било контакта. ВАР је сјајан, али биће још сјајнији кад не буде оваквих ситуација“, рекао је Недић.

Раде Богдановић је у том тренутку уздахнуо.

„Професоре, вар је феноменална ствар али људски фактор увек одлучује о свему. Зашиљили су против Хрвата и ставили судију из Катар да ‘шиљи’ за њих, шта да се фолирамо. Да су хтели правду, правог судију би довели. Ако ово није пенал, ја стварно не знам шта они седе у ВАР-у?“