Прочитај ми чланак

„Западу не одговара да Србија има најбољег на свету“

0

Хрватски стручњак Никола Пилић говорио је о статусу Новака Ђоковића у односу на највеће ривале.

Пилић, који је имао је велики утицај на развој Ђоковића у сопственој академији и касније био саветник репрезентације Србије када је освојена „салатара“ и, стао је у одбрану српског аса због неадекватног односа у односу на Роџера Федерера и Рафаела Надала.

FOTO: TANJUG/AP

Последњи у низу пример је случај „Адрија Тур“, због чега је светски број један добио много критика.

„Западном ‘мејнстриму’ не одговара да једна мала Србија има најбољег на свету. Зато Федерера и Надала дижу у небеса, а Ноле заслужује много више. Такав неправедан однос је Ђоковићево ‘гориво’ у последњих десетак година“, рекао је Пилић за „Глас Српске“.

Пилић је саветовао Новака да учествује на УС опену, упркос неким чудним правилима и комплетној ситуацији у Њујорку са пандемијом коронавируса.

„Не знам да ли је Новак већ одлучио о наступу у Њујорку. Уколико може да тренира сваки дан и има могућност да се за мечеве припрема на прави начин, онда бих му саветовао да учествује на УС опену. Мада, питање је шта ће се све дешавати у наредних месец дана, јер у Америци још влада хаос када је реч о епидемији короне, која дневно однесе више од 1.000 живота“.

Пилић сматра да је Ђоковић велики фаворит на УС опену, посебно због изостанка Федерера и врло вероватно Надала, али уз опрез.

„Да, Новак је велики фаворит, али то не значи да ће пехар и освојити. Морате ‘везати’ две добре седмице, не смете имати ‘црни дан’. Свашта се може десити, нема гаранција за било шта“, закључио је прослављени стручњак, уз констатацију да би Доминик Тим и Александер Зверев могли да помрсе рачуне Ђоковићу.

УС опен на програму је од 31. августа до 13. септембра.