Прочитај ми чланак

За историју: Звезда у финалу Лиге шампиона! (ВИДЕО)

0

VK-Crvena-Zvezda-VK-Barseloneta-2-Foto-Telegraf

Ватерполисти Црвене звезде остварили су највећи успех у историји пласманом у финале Лиге победом над Барселонетом на базену на Бањици.

Освајач дупле круне у Србији оправдао је улогу фаворита ин обрадовао армију навијача. Црвено -бели су скоро све време били у вођству, шпанској екипи осим почетних 0:0 дозволили су егал само једном (2:2). У екип није било слабог појединца, а бриљирали су троструки стрелац Страхиња Рашовић и феноменални голман Денис Шефик.

Црвено-бели ће у суботу у финалу играти против дубровачког Југа који је у првом плуфиналу савладао Партизан 8:7. Хрватска екипа већ је побеђивала Звезду ове сезоне и иако се игра у Београду, свакако је фаворит, али ако српски шампион пружи овако надахнуто издање, тријумф је сасвим могућ.

ТОК МЕЧА

Пред почетак утакмице навијачи Црвене звезде скандурали су увреде на рачун Чеде Јовановића, председника Либерално демократске партије и једног од финансијера клуба. Иначе симпатизери црвено-белих у већој мери су заинтерсовани за фајнал фор од навијача Партизана, јер је Бањица много више попуњена него у првом полуфиналном мечу у којем су црно-бели поражени проптив Југа 8:7.

Уводне минуте меча обележили су обострани промашаји, а Звезда је прва повела преко Страхиње Рашовића. Недуго затим Београђани су изборили петерац који је сигурно извео Андрија Прлаиновић и то је било 2:0.

Барселонети није требало много да узврати, Врлић је смањио, а Де Лера је из петерца изједначио на 2:2.

Голови Барселонете нису утицали на сјајну атмосферу, на Бањици се орила песма, а скандирало се и притвореном Оливеру Дулићу, једном од заслужних за “васкрс” црвено-белих у ватерполу. Извикивало се и “Не дамо Косово!”

ceca

Други период почео је слично као и претходни, пропуштане су шансе са обе стране, да би Пјетловић на асистенцију Прлаиновића поново довео Звезду у вођство. Денис Шефик чинио је чуда на голу српског шампиона, а последњи напад после тајм-аута који је затражио тренер Дејан Савић резултирао је новим голом Прлаиновића за 4:2.

Врлић је својим другим голом смањи предност Београђана, користећи играча више. На то је реаговао Душко Пијетловић који је поново повисио на дава разлике. То није дуго трајало јер је Мигел надмудрио Шефика, несавладивог у другој четвртини.

Страхиња Рашовић новим голом наставио је сљану партију повисивши на 6:4. Мигел узвраћа, али код Страхиње нема страха и Звезда води 7:5.

У последњој четрвртини Звезда је по први пут стекла три гола предности, Борис Вапенски реализовао је контранапад мајсторским лобом иако је био под фаулом.

Када је Ранђеловић повисио на 9:5 било је јасно да црвено-бели иду у финале.

(Телеграф.рс)