Прочитај ми чланак

Вулетић се у среду “предаје” Тужилаштву због Веље Невоље

0

Владимир Вулетић, доскорашњи потпредседник ФК Партизан, одлучио је да се у среду, у 9 сати, преда Основном јавном тужилаштву.

Професор Правог факултета нашао се у центру пажње по одласку из Хумске, а био је и тема обраћања председника Србије Александра Вучића и министра унутрашњих послова Александра Вулина.

Вулетић је гостујући на Нова.рс, између осталог, испричао како му се спрема ТВ хапшење, као и да му се “пакује” да је педофил и брата Вељка Беливука у најмању руку.

Дан касније донео је одлуку да у среду оде у Тужилаштво, а и за наш портал је најавио како је “спреман да буде саслушан кад год се сматра да је потребно”.

“Напоменуо сам, ако неко сумња да сам извршио било какво кривично дело, с озбиљном сумњом, одмах нека поднесе кривичну пријаву против мене и нека Тужилаштво одлучује независно, а не да се на конференцији за медије наређује Тужилаштву шта ће да ради. То у животу нисам видео и шта ја да очекујем? Не само јавни линч, него вероватно и прогон, а ја нисам било какав кримиланац”, рекао је Вулетић у понедељак за Нова.рс.

Потом је донео одлуку да у среду, у 9 часова, оде у Тужилаштво.

“Желим да ме тужилац испита о свим наводима које сам давао и да ме обавесте да ли се против мене води било каква истрага, кривичан поступак и да ли постоји намера да постанем осумњичен или оптужен. Отићи ћу на лице места и бићу спреман да разговарам. Нећу дозволити суђење на ТВ, већ идем у инситутуције своје државе. Лојалан сам грађанин, верујем у независност српског судства и видећемо да ли га имамо у 21. веку”, нагласио је Вулетић за Нова.рс.