Прочитај ми чланак

ВУЛЕТИЋ: Кокезу бих испитао и за намештена првенства

0

Владимир Вулетић, доскорашњи потпредседник ФК Партизан прокоментарисао је привођење Славише Кокезе и негирао да има сазнања о "игрању фудбала главама" на стадиону Партизана.

Вулетић каже да је Кокеза дошао на информативни разговор у својству грађанина, те да је његова одговорност већа у случају нерегуларности Суперлиге.

– Данас се то десило са председником Фудбалског савеза Србије. Што се мене тиче, ја бих њега испитао и он је мени више одговоран за три намештена првенства у овој земљи. И за доста тога што је учињено у погледу Судијске организације, па и титуле из 1946. године, али да не ширимо. Он је позван у својству грађанина – рекао је Вулетић у “Прегледу дана” на Неwсмаx Адриа.

Он је поновио да је Новак Недић стајао иза групе Вељка Беливука пре 2019. године. Додаје да и раније није ћутао о том питању.

На питање о најавама да ће у четвртак јавност видети снимак “играња фудбала одсеченим главама” и остати шокирана јер се то наводно дешава на стадиону Партизана, Вулетић каже да нема сазнања о томе.

– Ја не. Нисам фудбалер главама, нити на било који начин имам икакав уплив или таква сазнања. Прво, оно што је овде битно, говори се о томе да ово нема везе ни са Партизаном. Ви имате у истом дану, у ком Партизан игра у Инђији, имате ситуацију да се деца хапсе и не дозвољава им се да се окупе око Партизана, а у истом том дану имате навијаче Звезде који организују прославу недозвољеног корнера и то на помоћном терену трибине Звездиног стадиона, где се окупљају без икаквих епидемиолошких мера на начин на који се окупљају и онда се говори да то нема везе са Партизаном и Звездом. Није грех навијати, грех је правити криминал. Први сам заговорник борбе против криминала – рекао је Вулетић.