Прочитај ми чланак

ВУЈОШЕВИЋ брани свог кума Буду Банану (члан управе Партизана, товар кокаина…)

0

Душко Вујошевић, легендарни тренер Партизана, коментарисао је хапшење Буде Крстовића, члана Управе београдског клуба и његовог кума.

Познати стратег  је сигуран да Крстовић није имао никакве везе са шверцом 1,6 тоне кокаина, иако је кокаин нађен у његовом магацину.

„Свако ко зна тог човека и ту фамилију зна да он нема никакве везе са трговином ни грама, а камоли тоне кокаина. Због тога ове политичаре и твитераше упућујем да пре него оптуже невиног човека прочитају „Примјере чојства и јунаштва“ Марка Миљанова. Више од 30 година се бави трговином банана. Почео је са 15 година спавајући по пијацама, тако да није имао никаве потребе да шверцује дрогу. Јасно ми је да се ради о, по њега, стицају лоших околности. Тај товар је праћен, за њега се знало, пропуштен, па је очигледно стварни власник тог товара био о томе обавештен и није скинуо пошиљку тамо где је то требало, већ је пустио да дође до магацина. Чудно је да полиција која је одмах ушла у магацин није пратила шта ће даље бити са тим товаром. Требали су да виде да ли би фамилија Крстовић растурала тај кокаин или би пријавили пртљаг који нису наручили“, објаснио је Вујошевић за портал „Дан„.

Појаснио је да сматра да је то успех нове власти што је заплењена толико количина кокаина.

„Али се успехом не може сматрати ако се не открије стварни наручилац тог товара. Свако ко мало боље зна ситуацију у Црној Гори зна да Будо Крстовић не може да буде тај који је учествовао у тој врсти криминала. Зна се четири, пет адреса отприлике које могу да буду у тој позицији и које могу да наруче, допреме и припреме да тај кокаин буде неоткривен, а то треба да открију за то надлежне институције. Јасно је и мени да у овом сплету околности Крстовићи морају да докажу невиност и доказаће је, али је недопустиво да политичари врше притисак на истражни поступак, истражног судију да би добили политичке поене пре него што је посао до краја завршен“, казао је Вујошевић.