Прочитај ми чланак

„Вучић да ухапси самог себе, он је на челу мафијашке банде коју треба уништити“

0

Бројни скандали у српском фудбалу од одласка Славише Кокезе са места првог човека савеза, до тешких оптужби за намештање утакмица које су стигле од стране УЕФА, пре седам месеци су изазвале и рекацију председника Србије Александра Вучића.

Он је тада помпезно најавио да ће „бити склоњена мафијашка банда из фудбала којој се смеје Европа и свет. Све ћемо да их похапсимо и народ нека види да ли говорим истину и када ће да се игра следеће првенство“.

Седам месеци касније, ништа се није десило, а професор Владимир Вулетић нема никакву дилему ко је први који би требало да заврши иза решетака.

„Тај који је изговорио ту реченицу, тај треба да ухапси самога себе. Вучић је изговорио да мафијашка банда треба да се уништи у нашем фудбалу, а у ствари на челу те банде се налази он. Он је главни пипак те мафијашке хоботнице“, рекао је Вулетић у емисији „Међу нама“ на телевизији Нова С.

Он наглашава да је Вучић главни кривац за долазак Кокезе на чело ФСС-а.

„Он је човек који је генерисао на чело ФСС особу која је претходно била гонитељ магараца на обали црногорског приморја, Славишу Кокезу. Кокеза је човек који је у време свог мандата доживео ситуацију да на седници 2018. године нама стигне обавештење од УЕФА да је преко 60 утакмица у првенству 2017/2108 било намештено“.

Одлазак Кокезе по мишљењу Вулетића неће променити ништа.

„Битан је онај кој довео Кокезу. Онај који је довео селектора, онај који каже да је удахнуо ветар у леђа нашим играчима и без кога очигледно не би победили Португал. Једини човек који стоји између правде и регуларности у српском фудбалу јесте Александар Вучић“, истиче Вулетић.

Он наводи да је долазак Бјековића наставак исте политике и да се неће десити промене.

„Ако видите ко стоји иза леђа Александра Вучића, као сироти мали хрчак у авиону, садашњи вршилац дужности председника и вероватно будући председник господин Бјековић, који је у време Славише Кокезе био први потпредседник савеза, ја бих река да од тога вероватно нема ништа. Ви видите да у свему овоме постоји само један модус операнди, само један начин понашања. Тај начин понашање је нерегуларно, нетранспарентно. Код нас је све обавијено велом мистификације. То потиче из времена када је је Славиша Кокеза по налогу Вућића направио такав ФФС. Проћи ће много времена пре него што се фудбал у Србији врати регуларности, да се само на терену одлучује ко је првак“, рекао је Вулетић.