Прочитај ми чланак

Вучевић посрамио Аустралију објавом о Новаку, Кирјос и Богут му одговорили

0

Никола Вучевић, кошаркаш Чикаго Булса, посрамио је многе у Аустралији својом објавом о Новаку Ђоковићу.

Ол стар играч и репрезентативац Црне Горе огласио се после одлуке да се Новак депортује из Аустралије.„Оно што се десило Ђоковићу је само да политичари користе своју моћ да се покажу и добију додатне следбенике. То нема никакве везе са Ковидом или проблемима са визама, користили су га да покушају да изгледају боље.Веома тужно како су се опходили према шампиону прве класе, написао је Вучевић на Твитеру.

Разочарао га је и однос колега.

„Такође, мени је најтужније у целој овој Ђоковићевој ствари било то што су само двојица његових колега стала на његову страну, сви остали су се уплашили… невероватно“, написао је Вучевић.

Кирјос се препознао као играч који је бранио Новака, па је одговорио: Жао ми је, волео бих да смо могли да урадимо више.

Ендрју Богут, некадашњи НБА кошаркаш и репрезентативац Аустралије хрватског порекла, имао је шта да дода.

„Да, Никола! Знамо да се не слажу сви тенисери са оним штп се десило са Новаком. Такође знамо да су они који се не слажу превише уплашени да говоре против мејнстрим наратива. Шта је са играчицом која се ТРАЖИ? Језиво је тихо“, написао је Богут, алудирајући на Шуаи Пенг, Кинескињу која је нестала и која по званичној верзији Кине води нормалан живот, али мало ко у то верује јер је нема већ дуго ни на турнирима, нити у аутентичним и уверљивим јавним појављивањима.