Прочитај ми чланак

ВОКРИЈЕВА ПОРУКА ХРВАТИМА: Дочекаћемо вас братски

0

Фудбалска репрезентација окупаторско-шиптарске државе на Космету за два дана у Скадру домаћин Хрватској. Ништа им неће недостајати, биће то свакако топли дочек – каже председник ФС Косова.

Fadilj-Vokri

Две блиске, више него пријатељске репрезентације, у четвртак ће гледати једна другу преко „фудбалског нишана“. Селекција такозване државе Косово биће домаћин Хрватској у 2. колу квалификација за СП 2018. Ова утакмица се игра у албанском граду Скадру, на стадиону „Лоро Борићи“, пошто ни један стадион на Космету не испуњава стандарде УЕФA.

ХРВАТСКА

Хрватску репрезентацију муче велики кадровски проблеми пред утакмицу са Косовом. Селектор Aнте Чачић неће моћи да рачуна на двојицу најбољих играча – креатор Реала Лука Модрић је недавно оперисао колено и паузираће месец дана, док је везиста Барселоне Иван Ракитић, такође, повређен. Ван строја је и дефанзивац Ливерпула Дејан Ловрен.

Еуфорија код домаћина је огромна, свих 17.000 улазница „плануло“ је за шест сати.

Ипак, мало се и претерује са оценама да је атмосфера још врелија него када је пре годину дана Aлбанија угостила Србију. Тензија и „емпатија“ тих врста нема, „коцкасте“ у Скадру чека топао дочек, што је потврдио и Фадиљ Вокри, председник ФС Косова.

– Хрватска и Космет су две пријатељске, врло блиске земље. Да не кажем, братске. Тако ће Хрвати код нас бити и дочекани. Уз све почасти, као браћа. Ништа им неће недостајати, биће то свакако топли дочек. Председник Давор Шукер и ХНС су нам много помогли у кампањи за пријем Косова у ФИФA и УЕФA. Наши односи су одлични. Ипак, на терену ћемо пробати да наудимо Хрватима и потрудићемо се максимално да им не буде лако, иако су фаворити – искрено је причао Вокри за „Спортске новости“.

Тзв. држава Косово је у првом колу ремизирала у Финској 1:1, што је додатно осоколило ову, на брзину склепану, репрезентацију и њене присталице. Баш лепо им се поклопило да ће против Хрватске играти први такмичарски, историјски меч као домаћини.

– Наша ће репрезентација бити дочекана с поштовањем. Сигуран сам да ће навијачи бити 12. играч Косова, а наши репрезентативци су навикли да играју овакве утакмице – рекао је Aнте Чачић, хрватски селектор.