Прочитај ми чланак

ВОЂА НАВИЈАЧА АЛБАНИЈЕ СРПСКИМ НАВИЈАЧИМА: Српским мајкама враћамо синове у ковчегу! (ВИДЕО)

0
albanski navijaci

Фото: : gazetaflash.com

Индрит Мурати вођа подгрупе „Албански ултраси“, а која је део велике навијачке групе „Црвено и црно“ у тамошњим медијима је упутио отворене претње Србима који се буду у октобру запутили на утакмицу у Елбасану.

Срби, немојте долазити у Албанију, јер се нећете вратити живи! То је укратко порука једног од вођа навијача репрезентације Албаније, Индрита Муратија у једном интервјуу за тамошње медије.

Иако је до утакмице између Албаније и Србије, која би на крају крајева могла бити одлучујућа за одлазак било које од те две селекције на Европско првенство у Француској, остало још нешто више од пет месеци, већ сада су почеле да стижу претње од стране хулигана и албанских националиста.

– Очекивали смо да верујемо противницима, као што нам традиција налаже, али су нас они преварили, закинули и зато ћемо их чекати. Дочекаћемо их како заслужују. Пребићемо их, а половину запалити. Ту мислим на навијаче, а не на играче – рекао је Индрит Мурати за медије.

Мурати је опште познат тамошњој јавности, пре свега као припадник навијачке подгрупе “Албански ултраси” која је део велике групе која се зове “Црвено и црно”, али је познат и као организатор различитих догађаја на којима учествују естрадне личности из Албаније, а члан је и хип-хоп групе “Бенд паблишер”.

Он се у разговору са новинаром подсетио утакмицу из Београда која је прекинута пуштањем дрона са заставом велике Албаније на стадион због чега су избили нереди, улетање публике која се физички разрачунала са албанским фудбалерима.

– Имао сам улазницу за тај меч, али ми нису дали да пређем границу, тако да сам морао са својим друговима навијачима да гледам пренос и био сам у Тирани када је дрон долетео на стадион. У том тренутку сам осетио понос, понос и само понос. Наравно кренуле су ми и сузе радоснице – испричао је Мурати који је објаснио и зашто је тако непријатељски настројен према Србима.

– Њихов Савез нам је забранио да дођемо на утакмицу у Београд, а чак су Срби напали наше играче. Зато имам савет за српске мајке да не пуштају своје синове у Албанију, јер ће се у супротно вратити у ковчегу.

Поред свега овога, Индрит Мурати је велики пријатељ и са Исмаилом Морином који је одговоран за долетање дрона на стадион Партизана, а његов највећи сан у животу је “Уздизање етничке Албаније“.

Дакле, основане и бруталне претње су већ почеле да стижу из Тиране после којих се очекује реакцију УЕФА и других надлежних институција како би се на све начине избегли могући инциденти, нереди, хаос и на крају крајева потенцијално крвопролиће.

Меч између Албаније и Србије игра се 8. октобра.

(Телеграф.рс)