• Почетна
  • СПОРТ
  • Вођа Алкатраза негирао напад ножем; одложен меч : БСК – Партизан
Прочитај ми чланак

Вођа Алкатраза негирао напад ножем; одложен меч : БСК – Партизан

0

Један од вођа групе Алкатраз Александар Вавић негирао је пред судом на поновомљеном суђењу да је ножем покушао да повреди Стефана Гајића на Карабурми 2005. године.

Један од вођа навијачке групе „Алкатраз“ Александар Вавић (26), поново је на почетку поновљеног суђења пред Првим основним судом у Београду, негирао да је ножем у јануару 2005. на Карабурми ранио Стефана Гајића.

Вавић, који је оптужен за кривично дело тешке телесне повреде нанете Гајићу, рекао је да није крив и да остаје при ранијој одбрани али је на инсистирање судије морао да поново преприча догађај.

Он је потврдио да је у време инцидента био симпатизер Црвене Звезде, али како је рекао, не и хулиган.

На питање судије када је почео да навија за Партизан Вавић је рекао „почетком 2008. а у међувремену је био навијач Србије“.

Вавић је рекао да рањеног Гајића зна само из виђења и да се не сећа да ли је био на месту инцидента.

Излажући своју одбрану Вавић је истакао да се он није тукао већ да је био нападнут од стране 10-15 пијаних и дрогираних момака који су жврљали графит Црвене Звезде исписан на згради.

Пошто их је питао шта то радите они су, како је испричао, насрнули на њега, понеко га је закачио мотком и циглом, али је успео да побегне.

Сведок Милош Матић који је приведен из притвора, како би дао исказ, рекао је да о том инциденту не зна ништа јер се непосредно пре тога раздвојио Гајића и Милана Ранкића и отишао својим путем.

Он је потврдио да је био позван у полицију на препознавање и да му је полиција тада рекла „који број да покаже“ (на Вавића) и да је потписао записник.

Матић је рекао да Вавића не познаје али да га је виђао на утакмицама, на јужним трибинама, после 2010. када је изашао из затвора.

Следеће суђење заказано је за 18. март а суд је наложио привођење Гајића и Ранкића, пошто се нису одазвали позиву за сведочење на данашње суђење.

Вавићу, који је у фебруару прошле године осуђен на годину дана затвора, Апелациони суд у Београду је укинуо пресуду и наложио поновно суђење.

(Танјуг)

Потоп: Одложен меч БСК – Партизан
Због водом натопљеног терена премијерни меч Супер лиге неће бити одигран данас.

Премијерни меч пролећног дела Супер лиге БСК – Партизан неће бити одигран данас због лошег стања терена у Борчи који је натопљен водом.

Премијерни дуел 16. кола фудбалског шампионата Србије између БСК – а из Борче и Партизана требало је да се игра данас од 13 сати.

Главни судија утакмице Милан Јеремић са представницима два клуба извршио је преглед терена у Борчи и заједнички је донета одлука да се не игра.

Нови термин одигравања утакмице још није познат, али први слободни је 6. март, па је највероватније да ће фудбалери БСК-а и Партизана тада на терен.

Тренер фудбалера Партизана Владимир Вермезовић рекао је данас да је разочаран што је због кише отказана данашња утакмица против БСК.

„Свакако је да сам разочаран, чекали смо 86 дана на ово… Али, стварно, поред свих напора које су домаћини уложили, вода једноставно није имала где да оде. Ми смо дошли да играмо, али стварно није било услова и судије су одлучиле да се одложи“, рекао је Вермезовић агенцији Бета.

„Видећемо колико ће нам ово пореметити планове, али као што сам и раније говорио ми морамо да се прилагодимо свим условима. Снаћи ћемо се већ некако…“, истакао је тренер Партизана.

Вермезовић је најавио да ће Партизан сутра играти пријатељски меч против Балкана, а да ће ту он шансу дати оним играчима који би играли против БСК.

(Курир, Бета)