Прочитај ми чланак

„Власт нудила новац студентима да ме оптуже за педофилију“

0

Професор Владимир Вулетић и његов правни тим открили су испред Палате правде, приликом подношења захтева Вишем јавном тужилаштву да се испитају наводи у медијима који повезују Вулетића са педофилијом, да је појединим студентима, бившим и садашњим, нуђен новац и прећено им је да директно оптуже Вулетића за педофилију.

Професор Вулетић је за Нова.рс рекао да су изјаве дате од стране највиших функционера извршне власти, а пре свега председника Србије Александра Вучића и највиших функционера СНС протеклих дана, да се доводи у везу са педофилијом, оно што желе да Више јавно тужилаштво у Београду и полиција испитају.

„То су ствари које се понављају извесно време, за које бих рекао да се дефинишу поново кроз ТВ суђења и ТВ оптуживања. Дошли да захтевамо од тужилаштва да испита председника да нам саопшти каква су његова сазнања о томе и да ли има непосредна сазнања и опажања или је можда претрпео неке теже последице, ми то једноставно не знамо у овом тренутку и желимо да тужилаштво то испита“, рекао је Вулетић

Он је испричао да је добијао информације да се извесни опскурни припадници „још опскурнијих организација“, као што је Марио Спасић, припремају да се обрате етичкој комисији Правног факултета у Београду и Универзитета у Београд, али и да имају сазнања да је појединцима нуђен новац и да им је прећено како би оптужили професора Вулетића.

„Имамо озбиљна сазнања да је појединим лицима, што садашњим, што бившим студентима, нуђен озбиљан новчани износ, а чак је некима и прећено, да оптуже професора Вулетића. Бојимо се да неко поново активира ту причу, да се јавност припрема кроз медијске нападе, а да ће се вероватно појавити једна таква особа која ће из разних разлога бити спремна да оптужи професора“, рекао је један Вулетићевих адвоката Ивица Вуковић.

Он је подсетио на раније покушаје „застрашивања кривичним погоном“ који је доживео дебакл, када је Вулетић одведен у СБПОК где је испричао своја сазнања о навијачким групама, али су његови адвокати и он стекли општи утисак да то људе из СБПОК не интересује.

„Тада нам је наговештено да ће се појавити неко од студената ко би могао да оптужи професора Вулетића. Ми хоћемо томе да станемо на пут, изволите, тужилаштво постоји и ваљда ради свој посао, па износите своја сазнања која имате“, рекао је адвокат.

Како је Нова.рс писала, Вулетић и његови адвокати Ивица Вуковић и Владимир Терзић навели су у захтеву за прикупљање обавештења да је очигледно да председник Србије има одређена сазнања која би требало да подели са надлежнима.

Скренули су пажњу и на то да је председник, као први човек Савета за националну безбедност, службено лице која је морало да оваква сазнања подели са тужилаштвом и полицијом.

Поред Вучића, на листи позваних нашли су се Драган Ј. Вучићевић, Предраг Сарапа, Марјан Ристичевић, Миленко Јованов…

„Изабрали смо да будемо озбиљни, а не као неки који су сами против себе подносили кривичне пријаве што је потпуно сулудо. Дакле, ми ћемо данас поднети захтев за прикупљање потребних обавештења“, рекао је адвокат Владимир Терзић.

Подсетимо, професор Правног факултета у Београду, Владимир Вулетић, у протеклих неколико недеља у више наврата говорио је о малверзацијама у ФК Партизан, као и о томе коју је улогу у свему имала група вође навијача Вељка Беливука, званог Веља Невоља.