Владе Дивац добија отказ?

0

Како се пише у америчким медијима, некадашњи српски кошаркаш Владе Дивац, могао би да добије отказ у Сакраменто Кингсима.

НБА инсајдери Сем Емик и Шемс Чаранија су за Атлетик објаснили ситуацију у Сакраменто Кингсима, пошто постоји шанса да Владе Дивац више не буде њихов генерални менаџер.

Printscreen: Twitter

Кажу да се Дивцу смучило колико слуша приче да је пропустио Луку Дончића на НБА драфту 2018. године, пошто је тада одлучио да са друге позиције изабере крилног центра Марвина Беглија.

Марвин Бегли је ове сезоне одиграо само 13 утакмица због проблема са повредама и није познато хоће ли се враћати на паркет до краја сезоне, док је Лука Дончић је пропустио протеклих 7 утакмица због повреде скочног зглоба и играће за Далас против Сакрамента.

Како у даљем тексту стоји, у последњих неколико месеци је у престоници Калифорније било турбуленција, а одлуку о отпуштању Дивца донеће власник тима Вивек Ранадив.

Фрустрације у Кингсима постоје и то је потврђено двојици поменутих новинара, који тврде да је Вивек незадовољан и генералним менаџером и његовим сарадницима, али и тренером Луком Волтоном и његовим сарадницима.

Кажу да постоје групна дописивања између Вивека и две поменуте групе запослених и да је власник Кингса био врло незадовољан због резултата његовог тима и да су Дивац, Волтон, Стојаковић и остали врло свесни тога.

Вивек је, према њиховим изворима, био незадовољан скаутингом Кингса и посебно га је занимало због чега Дончић није био изабран, иако је био редовно праћен и са њим је читава породица Ранадив ишла на вечеру.

Дивац, Вилијамс и Стојаковић били су импресионирани Беглијевим талентом, али и забринути да би Дончић успорио развој Диерона Фокса који је савршен тандем са Беглијем и планирани су да носе Кингсе у годинама које долазе.

Ипак, после свега нема јасних назнака да ли ће бити неких промена у стручном штабу или у канцеларијама, али је истина да одређене тензије постоје и поставља се питање да ли ће и даље веровати Дивцу и његовим сарадницима или ће поново да реконструише „фронт офис“.

Вивек Ранадив није желео да коментарише ове наводе, а Сакраменто Кингси су имали кратко саопштење.

„Разумемо навијаче и њихове фрустрације и јасно нам је да нам сезона не иде по плану, али вредно радимо како бисмо напредовали. Верујемо Владе Дивцу и знамо да је он прави човек за Кингсе и да може од Кингса направи победнички тим и да обрадује град и навијаче“, кажу Сакраменто Кингси.

Прошле године су људи углавном ћутали због добрих резултата, али ове године се поново јављају бивши запослени и мањински власници који су забринути због броја повреда њихових играча, али ипак, питаће се Вивек.

Било како било, Дончића су пропустили и Финикс Санси и Атланта Хокси, а Сакраменто и даље има језгро младих талентованих кошаркаша и видећемо на лето да ли ће их Кингси све задржати или ће Вивек поново имати серијска отпуштања како генералног менаџера и сарадника, тако стручног штаба, али и играча.