Прочитај ми чланак

ВИРТУС: Теодосић неће играти за Србију

0

Кошаркашки клуб Виртус из Болоње саопштио је да њихов играч Милош Теодосић неће играти за репрезентацију Србије на предстојећем Светском првенству у Кини.

У саопштењу се наводи и да је селектор репрезентације Србије и тренер Виртуса Александар Ђорђевић обавестио српску јавност о стању повреде капитена, рекавши да ће плејмејкер 99 одсто пропустити СП.


Извршни директор Виртуса Лука Баралди захвалио се Кошаркашком савезу Србије на сталној комуникацији коју су имали.

„Желео бих да се захвалим председнику Даниловићу, тренеру Ђорђевићу и професору Радовановићу на њиховој осетљивости и спремности. Знамо добро шта Милош представља у Србији и у репрезентацији, и због тога нам је веома жао што није у Кини, али здравље и опоравак играча је увек на првом месту, и то ћемо учинити и ми“, рекао је Баралди.

Додаје се да ће Теодосић остати у Европи како би даље лечио повреду задобијену 10. августа на мечу против Литваније у београдској Штарк арени.

„Теодосић ће наредних дана бити у Болоњи на располагању стручном штабу и медицинском тиму Виртуса, истовремено настављајући терапије у тамошњем Изокинетичком центру. Имамо бројне случајеве повређених врхунских играча, потребна нам је велика пажња због све оптерећенијег календара. Превише је повреда и велики играчи морају бити заштићени, јер су они главни глумци представе“, истиче се у саопштењу Виртуса.

Кошаркаши Србије данас су отпутовали у Кину, где ће пре почетка СП имати још три провере, а ривали ће им бити Италија, Француска и Нови Зеланд.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!