Прочитај ми чланак

ВИЛАНДЕР ИМПРЕСИОНИРАН: Ђоковићев пораз би био изненађење века

0

Матс Виландер, бивши шведски тенисер а сада аналитичар Еуроспорта, говорио је о игри Новака Ђоковића на Вимблдону.

Ђоковић се пласирао у полуфинале Вимблдона силовитом победом над Белгијанцем Давидом Гофаном (6:4, 6:0, 6:2).

Foto: EPA/ATIENZA

Виландер је оценио да је у том мечу Новак био „као људски зид“

„Оно што Новак ради и што је радио било је у свему за мало боље од онога што је радио Гофан. Био је као ‘људски зид’, уопште није правио грешке. Имперсионирао ме је како се вратио након што је претрпео брејк у првмо сету. Мислим да је он једноставно предобар. Гледајући како се вратио после првих седам гемова и одиграо остатак меча видим јасан проблем за све остале – мислите да сте га ‘ухватили’ у лошем издању, а онда се он одједном пробуди“, изјавио је Виландер за Еуроспорт.

Прослављени Швеђанин се запитао како победити Новака Ђоковића.

„После онога што смо видели у четвртфиналу, не знам. Изгледа као шампион, али га још нико није добро изазвао. Мада, мислим да неће ни бити такве прилике. Можемо да кажемо да је Гофан могао више да ризикује, али он то јесте радио на почетку, после је пао. Ја мислим да је Новаковим противницима у глави увек: ‘Ово морам да радим три сата! Па то је немогуће“. Његови противници константно сумњају у себе, а он је неумољив“, истакао је Матс.

Виландер је затим наставио о полуфиналном мечу између Новака и Баутисте Агута.

„Мислим да смо могли да имамо веома добар меч, да се Новак мало више уморио у четвртфиналу. Али он је био пун самопоуздања, добро је изгледао и одиграо меч у којем није трошио енергију. Мислим да против Баутисте Агута може да буде сличан меч овоме и Шпанац ће сигурно веровати да може да дође до победе, јер је то радио већ двапут ове године“, изјавио је Виландер и додао:

„Можда би могао (да га победи) и на трави, али не верујем да то може да уради на Централном терену Вимблдона у пет сетова. Ако би се то догодило, уколико би у финалу Вимблдона гледали Агута а не Новака, онда бих то назвао изненађењем века“.

Швеђанин је на крају прогнозирао победника и тачан резултат.

„Мислим да ће Новак победити у четири сета. Мислим да ће меч имати сличан развој као четвртфинални против Гофана где је имао среће да освоји први сет. Мислим да ће Агут бити добар у 30-45 минута меча, па чак и бољи од Новака. Али гледајући меч који може да траје четири сата, нема шансе да победи Новака Ђоковића“, закључио је Виландер.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!