Прочитај ми чланак

ВИДИЋЕВА ПОРУКА “ОРЛОВИМА”: Не понављајте наше грешке

0

Платили смо данак лошој атмосфери на СП 2010. Увек се нешто деси, мислим да је то највећи непријатељ и проблем - сећа се Немања

“ОРЛОВИ”, учите на нашим грешкама. Ово је искрена порука Немање Видића садашњим фудбалским репрезентативцима који се налазе на корак до пласмана на СП у Русији. У опширном интервјуу за Б92, легенда Манчестер јунајтеда и Црвене звезде се подсетила лоших ствари које су утицале да Србија одигра испод својих могућности на Мундијалу у Јужној Африци 2010. То је било и последње велико такмичење на коме смо учествовали.

– Импресиван је начин како смо се пласирали на тај шампионат, али је жал што тамо нисмо направили неки успех. Нека спољна енергија је била негативна и она је долазила до нас. Лош однос слектора Радомира Антића и председника ФСС Толета Караџића је већ у Јужној Африци могао да се осети. Увек се нешто деси, ако не буде то, биће нешто друго. Мислим да је то највећи непријатељ и проблем што нисмо направили нешто више – сећа се Видић.

Зато, додаје Немања, већ сада треба да се ка репрезентацији усмерава само позитивна енергија.

– Ево, сад смо се 99 одсто пласирали на Светско првенство, већ мора да се размишља шта даље и како тамо да направимо успех у Русији. Бивши фудбалери треба да помогну, а не да одмогну, сви треба да се уједине. Важно је да се направи права атмосфера. Зато мислим да је најбољи пример то што су радили и раде кошаркаши, одбојкаши и ватерполисти.

Био је у почетку скептичан када је видео формацију 3-5-2 Србије на старту квалификација.

– Нисам био сигуран са тактиком 3-5-2, али Славољуб Муслин је извукао најбоље из сваког играча, игра се дисциплиновано, сада се игра 3-4-3, са бековима који иду високо, крилима који улазе унутра. Играчи знају шта раде – хвали Видић “орлове”.

ЗВЕЗДА НАЈВЕЋИ САН

НЕМАЊА Видић је девет и по година играо у великом Манчестер јунајтеду и имао част да буде његов капитен. Ипак,највећи дечачки сан испунио му се када је заиграо за Црвену звезду.
– То сам рекао за енглеске медије док сам био у Јунајтеду и то и јесте тако. Од малих ногу сам навијач Звезде и одрастао сам на утакмицама генерације која је освојила Куп шампиона. Имао сам проблем у кући због гледања утакмица јер су се касете замотавале и квариле видео-рикордер. Можда и најлепши део моје каријере се десио у Јунајтеду, али она искрена права љубав је Црвена звезда – рекао је Видић, који се две године налази у “фудбалској пензији”.