Прочитај ми чланак

(ВИДЕО) Ђоковић загрмео због бомбардовања 1999. године, у САД опет причају о томе

0

Новак Ђоковић се никада није либио да каже оно што мисли, чак и када је био свестан да би због тога могао да сноси неће јавне, а неке прећутне санкције.

Ипак, то га ни у једном тренутку није поколебало, па се није либио ни да америчким медијима каже како је изгледало током 1999. године и НАТО бомбардовања.

Интервју који је 2020. године дао Грејему Бесингеру сада је опет постао хит када га је објавио „НБЦ 5“ на друштвеним мрежама.

Део тог интервјуа можете погледати на снимку пред вама.

„Како је могуће да се велике државе удруже и бомбардују једну малу? С беспомоћним људима на улицама и да све униште? Ја нисам то нисам могао да разумем. Не постоји никакво оправдање за рат, не постоји никакво оправдање за бомбардирање, убијање неког и уништавање нечијег дома“, почео је Новак.

Није се на томе зауставио, већ је био прилично оштар.

„То је најгора врста окрутности. То је мене, а и све у Србији, врло разљутило. Ожиљци тих емоција и беса и данас постоје у свима нама из Србије. Али радио сам на себи, на тим емоцијама, како бих опростио. Морате опростити. На крају крајева, како вас може нешто више покретати од љубави, а љубав је праштање.“

Затим је појаснио кроз шта је све Србија прошла у последњих 20 година.

„Људи у Србији су пуно пропатили у посљедњих стотинак година. Само у Првом светском рату више од милион Срба је погинуло. Али, видите, то је на неки начин судбина нашег народа на овим просторима, али ја још увек верујем да нас то може учинити јачим. Ја заиста имам поштовање према свему што сам доживео у животу, јер знам да су ме, нарочито поменуте ствари (тешкоће), учиниле тако отпорним и снажним, али истовремено и захвалним за све што сада имам у животу“, завршио је српски ас.