Прочитај ми чланак

Веселин Вујовић: Ако Вучић уведе диктатуру, биће кажњен од грађана

0

Искусног рукометног тренера Веселина Вујовића су ванредне мере које је увела Србија затекле у родном Шапцу, у који је отишао како би провео пар дана са породицом. Тако је на почетку мислио, међутим након затварања граница је морао да остане у овом граду, одакле је за Индеx.хр истакао какво је стање у нашој земљи након увођења ванредног стања и полицијског часа.

Особе старије од 65 година немају никакво право изласка из својих домова. Само викендом могу да оду у набавку, и то од четири сата ујутро до седам ујутро. Сви грађани морају да буду у кућама од 17 сати до пет ујутро, а од суботе до понедељка од 13 сати до пет ујутро. Шта да кажем, у карантину смо, не смемо да идемо нигде… Јасно ми је да је у оваквим ванредним околностима социјална дистанца нужна, да она може да спасе животе, али мало ми је смешно кад нам стално трубе како морамо да перемо руке. Као да нисам то пре радио – истакао је за Индеx.хр један од најбољих рукометаша свих времена.

FOTO: YouTube

Веселин Вујовић је прокоментарисао и наводе бројних стручњака да су мере које су увели председник Александар Вучић и Влада Србије на неки начин увод у диктатуру и фашизацију друштва.

– У старту је у Србији све ово неозбиљно схваћено, нису се предузеле мере које је требало предузети, а онда, кад је кренула права драма, отишли смо тотално у екстремност. Међутим, ако ће ово спасити људске животе, нека тако буде. Знам да и у Србији Вучићеве поступке многи виде као увођење диктатуре на мала врата, али не верујем да му је пало на памет да ову кризу искористи за тако нешто. Једноставно, Србија није таква земља која би то дозволила, српско друштво није друштво које предуго може да трпи да им било ко угрожава слободу и грађанска права. Ако је Вучић то и покушао, биће кажњен на следећим изборима. Слушам га како прича да он слуша само реч струке. У реду, те мере можемо да не волимо, али морамо да их поштујемо – истакао је Вујовић.